Ανάκληση άδειας γαλλικής εταιρείας για το διατροφικό σκάνδαλο
Η γαλλική εταιρεία Spanghero πωλούσε κρέας αλόγου με την ένδειξη βοδινό κρέας σύμφωνα με την κυβέρνηση Ολάντ η οποία προχώρησε σε ανάκληση της άδειας της συγκεκριμένης εταιρείας. Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι και η ίδια εξαπατήθηκε.
Το σκάνδαλο με τη ψευδή σήμανση του κρέατος αλόγου ως βοδινό διευρύνεται διαρκώς και έχει αγγίξει τουλάχιστον 12 ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως επισήμανε ο υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων, Μπενουά Αμόν, το κρέας έφυγε από τη Ρουμανία με την σαφή σήμανση «κρέας αλόγου» αλλά αργότερα η σήμανση άλλαξε σε «βοδινό». «Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την καλή πίστη της ρουμανικής εταιρείας». Το τελευταίο εξάμηνο, πρόσθεσε ο υπουργός, η εταιρεία φέρεται να κέρδισε 550.000 ευρώ από την πώληση του αρκετά φθηνότερου κρέατος αλόγου σαν βοδινό. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η Spanghero «έκανε μια παραγγελία για βοδινό, οδηγήθηκε να πιστέψει ότι παρέλαβε βοδινό. Πούλησε αυτό που νόμιζε ότι ήταν βοδινό κρέας–και είχε τη σωστή ετικέτα για αυτό– σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και τους γαλλικούς κανονισμούς».