bastoy-prison ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναζητώντας την ποιότητα ζωής σε 10 χώρες


Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τις χώρες το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για το 2016.

Ο ΟΟΣΑ εξέτασε 34 χώρες λαμβάνοντας υπόψιν 11 παραμέτρους, όπως την ευεξία, την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, την ασφάλεια, την οικονομική δυνατότητα, το μορφωτικό επίπεδο των πολιτών τους καθώς και την περιβαλλοντική κατάσταση.
Χρησιμοποίησε επίσης δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών, των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών και της ερευνητικής εταιρίας Gallup.

Ας δούμε τα αποτελέσματα:

1) Νορβηγία

norway

Η Νορβηγία ήταν ψηλά στην λίστα και το προηγούμενο έτος. Οι Νορβηγοί απολαμβάνουν τη ζωή στη χώρα τους, καθώς στην πλειοψηφία τους διαθέτουν μια υψηλά αμειβόμενη θέση εργασίας, ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατά μέσο όρο ζουν μέχρι τα 82 τους.

2) Αυστραλία

australia

Παρόλο που η Αυστραλία το 2013 και το 2014 κατείχε τα πρωτεία στη λίστα με τις χώρες που υπόσχονται την καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους αυτή τη χρονιά ήρθε δεύτερη. Ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι οι το 95% των Αυστραλών έχουν υψηλή αίσθηση της κοινότητας, πράγμα που σημαίνει ότι πιστεύουν ότι πάντα υπάρχει κάποιος στο πλευρό τους στον οποίο μπορούν να βασίζονται.

3) Δανία

denmark

Οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ίσως τα περισσότερα ρεπό στον κόσμο. Η πλειοψηφία των πλήρως απασχολούμενων αναφέρει ότι το 66% των ημερών τους ετησίως αφιερώνεται στις «μέρες αυτοφροντίδας» (κοινώς, ρεπό).

4) Ελβετία

switzerland

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελβετία αγγίζει μόλις το 3,1%. Αυτό είναι το χαμηλότερο στον κόσμο.

5) Καναδάς

canada

Η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει τις πιο προσιτές τιμές όσον αφορά την στέγαση. Το 2000 οι αρχές στο Τορόντο και στο Βανκούβερ επέβαλαν ένα μέτρο βάσει του οποίου δημιουργήθηκαν γειτονιές μονομελών οικογενειών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να νοικιάζουν τα επιπλέον δωμάτια σε προσιτές τιμές.

6) Σουηδία

sweden voters

Οι άνθρωποι στη Σουηδία διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στα κοινά. Στις πιο πρόσφατες εκλογές το 83% των ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες.

7) Νέα Ζηλανδία

new zealand

Η Νέα Ζηλανδία έχει ως βασική προτεραιότητά της το περιβάλλον. Το ποσοστό εκπομπής αερίων θερμοκηπίου είναι χαμηλά εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού πληθυσμού ανά στρέμμα.

8) Φινλανδία

finland

Μόνο το 4% των Φινλανδών εργαζομένων δουλεύουν για πολλές (πάνω από 8 ώρες), ποσοστό που εκπροσωπεί μόνο το 13% του συνολικού πληθυσμού της.

9) ΗΠΑ

the united states

Οι ΗΠΑ θεωρούνται η καλύτερη χώρα όσον αφορά στους τομείς της στέγασης, του εισοδήματος και του γενικότερου πλούτου. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών ανέρχεται στα 47,071 δολάρια ετησίως και αποτελεί το υψηλότερο μέσο εισόδημα, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ.

10) Ισλανδία

iceland

Το ποσοστό των πολιτών που έμειναν άνεργοι για 12 συναπτούς μήνες δεν ξεπερνά το 0,7%.

 

OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.