Σαντορινη Ημεροβηγλι ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσάφι εκλύει το ηφαίστειο της Σαντορίνης


Χρυσάφι όπως και άλλα μέταλλα διαπιστώθηκε πως εκλύει το ηφαίστειο της Σαντορίνης στα βορειοανατολικά του νησιού. Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο όπως διαπιστώθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών πως λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα στο γεωθερμικό του πεδίο. Όπως σημείωσε στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοισματολογίας Στέφανος Κίλιας στην περιοχή συμβαίνουν “εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων.”


Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος και διοξείδιο του άνθρακα σε μεγάλες ποσότητες συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ηφαιστείου. Μάλιστα εντοπίστηκαν και μικροοργανισμοί που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία των μετάλλων.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.