Γιάννα Αγγελοπούλου ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κάνω κόμμα, αλλά ήρθα για να μείνω λέει η Γιάννα Αγγελοπούλου (video)


Σίγουρη για τον εαυτό της και για τις πράξεις της όσο βρισκόταν στη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004, εμφανίστηκε Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη που επέρριψε ευθύνες για το κόστος των αγώνων στην τότε κυβέρνηση.
Η κ. Δασκαλάκη μιλώντας στους «Φακέλους» στον ΣΚΑΪ τόνισε η κυβέρνηση έχασε τρία πολύτιμα χρόνια και μετά ήταν σε πανικό με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι δαπάνες. Σχετικά με το βιβλίο της, το «My Greek Drama», τόνισε πως οι πολιτικοί που αναφέρονται σ” αυτό θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι τους κάλυψε, ενώ ξεκαθάρισε τόνισε πως δεν σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα.
«Η κυβέρνηση έχασε τα πρώτα 3 χρόνια και μετά η ΔΟΕ την στρίμωξε. Εγώ ήμουν στη μέση», είπε αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συνέχισε: «Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό ότι δεν προλάβαινε, έκανε ό,τι της έλεγαν. Το έβλεπα ότι οικονομικά από πλευράς κυβέρνησης, ξέφευγαν οι Αγώνες. Είπα στον πρωθυπουργό να βάλουμε και ιδιώτες. Μου είπε, πώς θα το πάρουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος. Μη ρωτάτε εμένα για το τι ξόδεψαν οι κυβερνήσεις. Για τα χρήματα που μου έδωσαν να διαχειριστώ, έκανα το καλύτερο πράγμα. Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν μπορεί να φαίνονται πολλά, όμως ήταν όλα ελεγμένα και αφήσαμε και χρήματα στο κράτος. Ζητούσαμε τα χρήματα που χρειαζόταν για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τους οποίους τους ζήτησε η ίδια η Ελλάδα. Στην οργανωτική επιτροπή δεν έγιναν σπατάλες. Για τα χρήματα που ξόδεψε η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνη η Ελλάδα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν το κράτος δεν είχε χάσει τα τρία πρώτα χρόνια. Μου ζήτησαν να διευθετήσω τους αγώνες κι όταν έχασαν χρόνο μου ζήτησαν να γυρίσω πίσω και να τους οργανώσω. Το να λέμε ότι οι Ολυμπιακοί συνετέλεσαν στην κρίση, είναι παρανοϊκό. Ποιος δεν ήξερε για το κόστος των Αγώνων; Οι πάντες ήξεραν;
Η κ. Δασκαλάκη διέψευσε τα σενάρια που την θέλουν να πολιτεύεται στην Ελλάδα λέγοντας «Βάλτε το τρέιλερ. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν θα κάνει κόμμα, μόνη ή με άλλους», ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως «ήρθα για να μείνω» και να τονίσει πως μετά τους Ολυμπιακούς «εξαφανίστηκα μετά τους αγώνες, γιατί η χώρα μου δεν μου έδωσε ευκαιρία να κάνω κάτι».
Σχετικά με το best seller βιβλίο της «My Greek Drama», η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής είπε: «Με απογοήτευσαν οι πολιτικοί. Κάποιους τους κάλυψα. Να είναι ευχαριστημένοι με αυτά που γράφω στο βιβλίο. Δεν χτυπάω κανέναν, λέω τα πράγματα όπως έγιναν, με ονόματα και είμαι πάρα πολύ ευγενής. Έγραψα το βιβλίο για να τους πω ότι η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης. Η λέξη Δράμα είναι η διαδρομή. Ένα σκηνικό που έχει μέσα πάθη, δράμα, επιτυχία και λύτρωση».
Ακούστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.