Remos Bild ΕΛΛΑΔΑ

Δεν καταλάβατε καλά για τον Σόιμπλε λέει ο Ρέμος στη Bild (όλη η συνέντευξη)


Παρόλο που οι στενοί συνεργάτες και φίλοι τον συμβούλευαν να μη μιλήσει στη γερμανική εφημερίδα Bild, μια εφημερίδα με 2,7 εκατ. πωλήσεις ημερησίως, διότι με αυτό τον τρόπο θα ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά, ο Αντώνης Ρέμος τους παράκουσε και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του. συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής είχε εκφράσει την επιθυμία του να το κάνει, προκειμένου να αναπαραχθούν ορθώς τα λεγόμενά του.

«Ξεχωρίζω ριζικά τον άνθρωπο Σόιμπλε με τον πολιτικό Σόιμπλε. Μέσα από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών, φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης σε σχέση με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα (…) Η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησα είχαν την πρόθεση να εκφράσω την αμηχανία μου για την υπερβολική συμπεριφορά των καλεσμένων της βραδιάς», λέει ο Αντώνης Ρέμος σε συνέντευξή του στην Bild, όπως η ίδια δημοσίευσε στην διαδικτυακή της έκδοση, αναφερόμενος στην φράση του: «Αυτά θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει», που ακούστηκε να λέει από το μικρόφωνο το βράδυ του μεγάλου πάρτι στο Nammos της Μυκόνου.
«Έχω κάθε δικαίωμα να εκφράσω όσα σκέφτομαι. Ως Έλληνας, θεωρώ ότι τα δάνεια από τη Γερμανία δεν είναι μια βοήθεια, αλλά εκμετάλλευση της κατάστασής μας. Μας πούλησαν “ακριβό” χρήμα», λέει ακόμη ο Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Ο Αντώνης Ρέμος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του Γερμανού δημοσιογράφου, που του είχαν αποσταλεί μέσω email, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στο θέμα που απασχολεί τα μέσα τις τελευταίες ημέρες.

«Όπως γίνεται συχνά στον Τύπο, οι λέξεις μπορούν να παραποιηθούν και αρκετές φορές παραπλανούν, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησα είχαν την πρόθεση να εκφράσω την αμηχανία μου για την υπερβολική συμπεριφορά των καλεσμένων της βραδιάς… Δεν είχα την πρόθεση να προσβάλλω ένα πρόσωπο λόγω της φυσικής του αναπηρίας ή να κάνω διακρίσεις σε βάρος του», δήλωσε ο τραγουδιστής στην εφημερίδα.
«Πιστεύω πως ο αλλαζονικός τρόπος αντιμετώπισης της Ελλάδας γυρίζει πίσω ως μπούμερανγκ. Και εγώ ο ίδιος μεγάλωσα στη Γερμανία και ξέρω ότι οι Γερμανοί είναι περήφανοι και δίκαιοι άνθρωποι. Οι Γερμανοί ξεχωρίζουν σε ανθρώπους και πολιτικούς», πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Ρέμου στον δημοσιογράφο της Bild:

1. Γιατί προσβάλλατε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Καταρχάς, θέλω να διευκρινίσω ότι ξεχωρίζω ριζικά τον άνθρωπο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τον πολιτικό και υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως γίνεται συχνά στον Τύπο, οι λέξεις μπορούν να παραποιηθούν και αρκετές φορές παραπλανούν, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησα είχαν την πρόθεση να εκφράσω την αμηχανία μου για την υπερβολική συμπεριφορά των καλεσμένων της βραδιάς.. Δεν είχα την πρόθεση να προσβάλλω ένα πρόσωπο λόγω της φυσικής του αναπηρίας ή να κάνω διακρίσεις σε βάρος του.
Από τη θέση του, όμως, ως υπουργός Οικονομικών έχει ευθύνη μαζί με άλλους για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα να μας πουλήσουν «ακριβό» χρήμα, για ένα μεγάλο ποσοστό του χρέους μας σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας μου σήμερα
Εγώ ως Έλληνας, έχω το δικαίωμα να μην θεωρώ αυτή την κίνηση ως βοήθεια, αλλά ως έναν τρόπο επωφεληθούν από την (οικονομική μας) κατάσταση. Έτσι έχω κάθε δικαίωμα να εκφράζω ρητά την προσωπική μου γνώμη για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η ελληνική κυβέρνηση, με τη σειρά της, δικαίως προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις και όλες τις ευκαιρίες για να συγκεντρώσει τα χρήματα για τη χώρα μας, ώστε να σταθεί στα πόδια της. Αλλά δεν μπορώ ως άνθρωπος και ως πολίτης αυτής της χώρας να συμφωνήσω με αυτή την εκμετάλλευση των «φίλων» μας και αυτή την πολιτική νοοτροπία. Ναι, κύριε Σόιμπλε, το επιθυμούμε (να μην χρωστάμε), αλλά δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε τα χρέη των τελευταίων 40 ετών μέσα σε δύο χρόνια.

2. Τι ακριβώς σημαίνει η δήλωση ότι θα μπορούσε να τρέξει και πάλι, αν δει τη σαμπάνια;

Το ερώτημα αυτό, το έχω απαντήσει ήδη.

3. Έχετε ζήσει στη Γερμανία. Τι πιστεύετε για το ρόλο της στην οικονομική κρίση;

Εγώ ο ίδιος μεγάλωσα στη Γερμανία και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Γερμανούς είναι ένα περήφανο δίκαιο έθνος. Νομίζω ότι μπορείτε να συμφωνήσετε μαζί μου σε αυτό, και στο ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των λαών και των πολιτικών τους.

Κατά τη γνώμη μου, η βοήθεια που προσφέρουν οι Γερμανοί πολιτικοί στις χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι στην πραγματικότητα για δική τους χρήση. Επιπλέον, πιστεύω ότι ο αλαζονικός τρόπος του γερμανικού κράτους ως προς την αντιμετώπιση των χωρών της Νότιας Ευρώπης, αργά ή γρήγορα, θα γυρίσει πίσω σε αυτό σαν ένα φαινόμενο μπούμερανγκ.

4. Πώς είναι η κατάσταση των πλούσιων Ελλήνων;

Αν θέλετε να μάθετε για τους λίγους που εξακολουθούν να παραμένουν πλούσιοι Έλληνες τότε παρακαλώ, ψάξτε για αυτούς, βρείτε τους και θέστε τους ευθέως την ερώτηση.

Η Μύκονος είναι ένας παγκοσμίου φήμης τουριστικός προορισμός της «υψηλής κοινωνίας» και σίγουρα δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ένα παράδειγμα της «ελληνικής πραγματικότητας» και, επίσης, δεν αντικατοπτρίζει αυτό το οποίο οι Έλληνες έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.