Νέες έρευνες για τη Διατροφή
Τα μανταρίνια ασπίδα για το βάρος και την καρδιά µας
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Western Ontario στον Καναδά αποκάλυψε ότι ένα φλαβονοειδές που υπάρχει στα μανταρίνια και ονομάζεται Nobiletin, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας αλλά και στην προστασία από διαβήτη τύπου 2 και από αθηροσκλήρυνση, η οποία ευθύνεται για τα περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα. Για τον επικεφαλής της έρευνας Murray Huff και τους συνεργάτες του, αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για την κατάκτηση της υγείας της καρδιάς.
Το ψάρι νικάει το αλκοόλ
Εκτός από το καλό που φαίνεται ότι κάνουν στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα µάτια µας, τα ιχθυέλαια, γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε καλά ω-3 λιπαρά, φαίνεται ότι έχουν δύο ακόμα σημαντικά προσόντα. Σύμφωνα µε πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις που αφορούν στην ψυχική µας υγεία, όπως η διπολική διαταραχή, αλλά και στον αλκοολισμό. Τα πειράματα, μολονότι έγιναν σε ποντίκια και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε ανθρώπους, δείχνουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνουν την αξία της καλής διατροφής, όχι µόνο για το σώμα αλλά και για το πνεύμα.
Προλάβετε το διαβήτη µε φρούτα και λαχανικά
Της εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2 προηγείται ένα στάδιο γνωστό ως «προδιαβήτης», το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης, ωστόσο όχι ικανά ώστε να μιλάμε για διαβήτη (παρότι μπορούν να προκαλέσουν αρκετές βλάβες). Ακόμα και σε αυτή τη φάση όμως, δηλαδή ένα βήμα πριν από το διαβήτη, υπάρχει ακόμα περιθώριο να προλάβουμε τη νόσο, αρκεί να εμπλουτίσουμε τη διατροφή µας µε φρούτα και λαχανικά. Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Ατλάντα έπειτα από 20ετή μελέτη, µια υγιεινή διατροφή βασισμένη στα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου ακόμα και στην εκπνοή του χρόνου, και μάλιστα ειδικά στις γυναίκες!
Πρωινό µε πρωτεΐνες, λιγότερες λιγούρες
Ένα υγιεινό πρωινό που περιέχει αρκετές πρωτεΐνες (τυρί, αβγό, γάλα κ.λπ.), μπορεί να μειώσει το αίσθημα λιγούρας και την υπερκατανάλωση φαγητού την υπόλοιπη μέρα. Αυτό συμπέραναν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι πρωτεΐνες μειώνουν τα σήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν την παρορμητική ανάγκη για φαγητό.
Φυσικοί Χυμοί
Η καθημερινή κατανάλωση 100% φυσικών χυμών, μπορεί να έχει παρόμοια ευεργετικά αποτελέσματα µε την κατανάλωση ολόκληρων των φρούτων, ή των λαχανικών από τα οποία προέρχονται, σύμφωνα µε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Πηγή: formamag.gr