αιμοδοσία μαθητώ ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιολογημένες οι απουσίες για δυο μέρες σε αιμοδότες μαθητέςΆδεια για δυο μέρες θα παίρνουν από τις σχολικές υποχρεώσεις τους μαθητές που θα λαμβάνουν μέρος σε αιμοδοσίες, ύστερα από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Συμεών Κεδίκογλου, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα ο μαθητής που θα προσφέρει αίμα για ασθενή συγγενικού του περιβάλλοντος θα μπορεί να απουσιάζει από το σχολείο την ημέρα της αιμοδοσίας.

Αιμοδότης μπορεί να είναι όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του και με υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα του. Δικαίωμα να λείψει και την επόμενη μέρα θα έχει ο μαθητής όταν πηγαίνει με πρωτοβουλία του να δώσει αίμα ή ανταποκρίνεται σε κάλεσμα υπηρεσίας αιμοδοσίας για έκτακτη ανάγκη ή κάλεσμα σε ομαδική αιμοληψία.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.