amen-system-757x1024 ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Η Ελληνική ομάδα που πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας! Πως μπορείτε και εσείς;


Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε δεινή οικονομικοπολιτική κατάσταση. Μπορεί η συγκεκριμένη κατάσταση να μην ευνοεί την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Μπορεί το Brain Drain να έχει διαλύσει την Ελλάδα μιας και πολλοί νέοι αποφασίζουν να φύγουν από την Ελλάδα και να εργαστούν στο εξωτερικό. Μπορεί.

Και όμως, η καινοτομία στην Ελλάδα καλά κρατεί. Ίσως να είναι στο DNA των Ελλήνων.

Για το καλό της Ελλάδας, υπάρχουν άτομα, ομάδες και εταιρείες που συνεχίζουν και επιμένουν κόντρα σε όποια γνώμη και δυσκολία. Ομάδες οι οποίες με ελάχιστη οικονομική ενίσχυση και βοήθεια από φορείς καταφέρνουν να αναπτυχθούν και να αναπτύξουν το αντικείμενό τους. Στη συνέχεια αφότου εμβαθύνουν σε αυτό και καταφέρουν να το οργανώσουν ή και να κάνουν πράξη την ιδέα τους προχωρούν στην απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ελληνική start-up εταιρεία “AMEN Technologies”, η οποία στις 3/11 κατάφερε να κατοχυρώσει ως Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (Πατέντα) την βασική εφεύρεση της.

«To oloigiaolous.gr είναι δίπλα σε οτιδήποτε δημιουργικό. Τους συγχαρήκαμε και μάθαμε πως μπορούμε να ακολουθήσουμε το καλό παράδειγμα που αποτελούν για όλους μας.»

®
Ποιά είναι όμως η AMEN Technologies;

Η “AMEN Technologies” ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στο Τεχνολογικό Πάρκο “Λεύκιππος” του “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» και ως αντικείμενό της έχει την έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στο τομέα των υλικών για ενεργειακές εφαρμογές.
Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» έχοντας κατοχυρώσει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στη κατασκευή Συστήματος Πυροσυσσωμάτωσης (Sintering System). Το σύστημα αυτό, εν συντομία, χρησιμοποιεί ένα σύστημα Ραδιοσυχνοτήτων (RF) και μια καινοτόμα Μηχανική Πρέσα, με στόχο τη μετατροπή του υλικού (κατάσταση κόνεως) σε pellet (δισκία) με στόχο τη περαιτέρω έρευνα στη δομή και τη μικροδομή των υλικών, συνδυαζόμενη με άλλες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία.

(δείτε περισσότερα στο http://www.amen-technologies.com/products/sintering-system/ )

amen-system-757x1024

Το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία στα πλαίσια του Start-up Bootcamp, HighTechXL στο Eindhoven της Ολλανδίας το 2014-2015, στο οποίο συμμετείχε η εταιρεία ως μία από τις 10 καλύτερες ανερχόμενες εταιρείες start-up στο κόσμο. Ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε και η κατασκευή και σύνθεση του Συστήματος, καθώς διάφορες μελέτες υπήρχαν από πιο νωρίς.
Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΟΒΙ αλλά και αντίστοιχες ιστοσελίδες του εξωτερικού θα δει πως και ο αρθμός των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας που δημιουργήθηκαν μέσα από συνεργασία ανθρώπων και εταιρειών/Πανεπιστημίων/Ινστιτούτων είναι πολύ μεγάλος. Η άρτια συνεργασία, η συνεννόηση και κυρίως ο συνδυασμός εμπειρίας, γνώσης, όρεξης και τεχνογνωσίας είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτής. Η αίτηση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) άλλωστε είναι σχετικά εύκολη και η εξυπηρέτηση των υπαλλήλων του άριστη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο amen-technologies.com .

Με εκτίμηση,

AMEN Technologies


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.