Monk-fruit ΥΓΕΙΑ

Επαναστατικό! Θεραπεύει ασθένειες και είναι 500 φορές γλυκύτερο από τη ζάχαρη


Το φρούτο «Μοναχός» ή “Monk fruit” είναι μια απάντηση στην ατέρμονη αναζήτηση μιας εναλλακτικής γλυκαντικής ουσίας, που δεν κατασκευάζεται από χημικές ουσίες…

Όχι μόνο είναι υποκατάστατο της ζάχαρης αλλά βοηθά τη μακροζωία και θεραπεύει ασθένειες…  Λέτε να είναι το δώρο του Θεού στις ευχές όλου του κόσμου να μην παχαίνουν και να καταστρέφουν την υγεία, τα γλυκά;   

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα τροφίμων για περισσότερα από 100 χρόνια. Η χρήση τεχνητών γλυκαντικών ουσιών δημιουργούν ορισμένους τύπους καρκίνου σύμφωνα με έρευνες και σε εργαστήρια με ποντικούς.

Οι κίνδυνοι αυτοί δεν συσχετίζονται εύκολα με τον άνθρωπο, οι οποίοι θα πρέπει να καταναλώνουν μεγάλες δόσεις των γλυκαντικών ουσιών να δείτε οποιαδήποτε συσχέτιση, σύμφωνα με τις ίδιες μελέτες.

Παρ “όλα αυτά, οι άνθρωποι ψάχνουν για μια φυσική εναλλακτική λύση σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η σουκραλόζη, η ασπαρτάμη και η σακχαρίνη.

Ένα τέτοιο φυσικό γλυκαντικό είναι η stevia , που προέρχεται από ένα φυτό που καλλιεργείται στη Νότιο Αμερική και εισήχθη στο εμπόριο στις ΗΠΑ ως γλυκαντική ουσία το 2008.

Πιο πρόσφατα, έχουμε δει γλυκαντικά που προέρχονται από το φρούτο «μοναχός» ή «Monk fruit».

Στην Κίνα και την Ταϊλάνδη, το φρούτο μοναχός (πράσινο, στρογγυλό) καλλιεργείται σε ένα αμπέλι ονομαζόμενο ως Siraitia grosvenorii, πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο της National Geographic Society το 1930, που χρηματοδότησε μια έρευνα για να βρεθεί το φρούτο. Στην κινεζική διάλεκτο, λέγεται luo han guo.

Έχει μηδέν θερμίδες και λέγεται ότι είναι έως και 500 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη.

Είναι κοινώς αναφέρεται ως φρούτο μοναχός επειδή είχε χρησιμοποιηθεί από τους μοναχούς στην Κίνα τον 13ο αιώνα. Σήμερα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία βήχα και πονόλαιμο και είναι επίσης πιστεύεται ότι προάγει τη μακροζωία (πιθανώς καλλιεργείται σε μία περιοχή στην Κίνα, που έχει μεγάλο αριθμό κατοίκων ηλικίας 100 ή περισσότερο).

Ενώ τα φρούτα θεραπεύουν ασθένειες στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια, η εμπορική εκμετάλλευση είναι σχετικά νέα στην αγορά. 

Κι αυτό γιατί, αν και γλυκό, δημιουργεί παρεμβολή στις γεύσεις και ακυρώνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντική ουσία. Το 1995, η Procter and Gamble πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία διαδικασία για την εξάλειψη των παρεμβαλλόμενων γεύσεων και να δημιουργήσει ένα χρήσιμο γλυκαντικό από το φρούτο.

Το εκχύλισμα φρούτων Monk τώρα πωλείται στο εμπόριο με ονόματα όπωςι Nectresse . Μια ματιά στη λίστα με τα συστατικά Nectresse αναφέρει: ερυθριτόλη (μια αλκοόλη σακχάρου), ζάχαρη, εκχύλισμα Monk fruit, και μελάσα – πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο φυσικό προϊόν… Η πιο «φυσική» έκδοση γλυκαντικού από Monk Fruit που βρήκαμε είναι το Monk Fruit In The Raw , το οποίο περιέχει μόνο δεξτρόζη και εκχύλισμα Monk Fruit – εξακολουθεί να μην είναι τέλειo…

Συνολικά, όσοι δοκίμασαν γλυκαντικό από το «Φρούτο Μοναχός» είχαν θετική άποψη, αν και μερικοί λένε ότι αφήνει μια λιγότερο ευχάριστη γεύση (αν και λιγότερο πικρό από την επίγευση που πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για τη στέβια).

Μπορεί στο μέλλον να τρώμε γλυκά που να μας θεραπεύουν; Η φύση μας εντυπωσιάζει διαρκώς και από ότι φαίνεται υπάρχουν θεραπείες και λύσεις για όλα…που ο άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει…


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.