Έξι τρόφιμα που όλοι τα βάζουμε στο ψυγείο αλλά δεν πρέπει!
Μπορεί η τεχνολογία να έχει κάνει άλματα και τα συστήματα ψύξης πια να κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε τα τρόφιμα να μένουν φρέσκα όπως την ημέρα που τα αγοράσαμε, όμως, δεν πρέπει όλα τα τρόφιμα να τα βάζουμε στο ψυγείο, γιατί θα «χαλάσουν» και η γεύση τους θα αλλοιωθεί.
Τα έξι τρόφιμα που ακολουθούν όλοι τα βάζουμε στο ψυγείο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη συνήθεια άμεσα.
1. Ψωμί: Η φύλαξή του στο ψυγείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, καθώς από την ψυχρότητα ξεραίνεται γρήγορα. Το ψωμί που δεν θα καταναλωθεί άμεσα θα πρέπει να κοπεί σε φέτες και να μπει στην κατάψυξη.
2. Λεμόνια, πορτοκάλια, λάιμ: Ο ψυχρός αέρας και η χαμηλή θερμοκρασία καταστρέφουν την ποιότητα τους και τα αποδυναμώνουν σε ό,τι αφορά την βιταμίνη C.
3. Τα περισσότερα ντέσινγκς για σαλάτες δεν θέλουν ψυγείο γιατί περιέχουν αλάτι, ξύδι ή λεμόνι. Ψυγείο θέλουν μόνο αυτά που περιέχουν γιαούρτι ή μαγιονέζα.
4. Το κέτσαπ ακόμα και αν ανοιχτεί πρέπει να φυλάγεται στο ντουλάπι σε δροσερό μέρος. Δεν θέλει ψυγείο γιατί έχει αλάτι, ξύδι και πολλά συντηρητικά.
5. Πίκλες: Δεν χρειάζονται ψυγείο γιατί συντηρούνται ακόμα και αν ανοιχτούν χάρη στο αλάτι, το ξύδι και τα συντηρητικά από τα οποία έχουν φτιαχτεί.
6. Ντομάτες: Αν μπουν στο ψυγείο αλλάζει η γεύση τους. Ο ψυχρός αέρας χαλάει την φλούδα της ντομάτας, ενώ ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρησή της είναι να φυλάγονται σε γυάλινο μπολ και σε σκιερό μέρος.