Φτιάχνουμε τα πιο in κοκτέιλ και απολαμβάνουμε το καλοκαίρι!
Καλοκαιράκι και η θερμοκρασία στα ύψη! Εντυπωσίασε την παρέα σου φτιάχνοντας τα πιο in καλοκαιρινά και δροσιστικά coctails.
Τι θα χρειαστείς; Φαντασία, χρώμα και φυσικά μπόλικο πάγο! Τα cocktails είναι έτοιμα να δροσίσουν εσένα και την παρέα σου από τους πειρασμούς που περπατάνε γύρω σου και ανεβάζουν τη θερμοκρασία στα ύψη… Διοργάνωσε βραδιές βεράντας και πέρασε καλά με τους φίλους σου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις του κόσμου τα λεφτά! Καλή διασκέδαση!
Daquiri (ντάκιρι) πεπόνι: για τους λάτρεις του πεπονιού και όχι μόνο!
- ½ ρούμι λευκό
- ½ λάιμ
- 1 μεγάλη φέτα πεπόνι
- 1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 3 μεγάλα παγάκια
- 1 μικρό κομμάτι πεπόνι με τη φλούδα και ντεκόρ
- 1 cherry
Βάλτε σε ένα δυνατό μπλέντερ (από αυτά που θρυματίζουν και πάγο) το ρούμι, τη φέτα πεπονιού, τον πάγο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό από το μισό λάιμ και χτυπήστε μέχρι το μίγμα σας να μοιάζει με γρανίτα. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι για daiquiris. Για το ντεκόρ κάντε μια μικρή εγκοπή στη φέτα πεπονιού και τοποθετήστε τη στην άκρη του ποτηριού. Καρφώστε πάνω στη φέτα πεπονιού μια οδοντογλυφίδα με cherry.
tips: Σε περίπτωση που δεν έχετε φρέσκο πεπόνι, μπορείτε να βάλετε έτοιμο χυμό πεπονιού (περίπου 1/3 του ποτηριού). Αν ο χυμός που επιλέξετε έχει ήδη ζάχαρη μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη, ανάλογα βέβαια με το πόσο γλυκό επιθυμείτε να έιναι!
Apple Martini: …ένα μαρτίνι χωρίς μαρτίνι!
- 1/3 βότκα
- 1/3 λικέρ με γεύση πράσινο μήλο (apple schnapps)
- 1/3 χυμό πράσινου μήλου
- 2-3 λεπτές φέτες πράσινο μήλου
- 1 cherry
Βάλτε σε ένα σέικερ λίγο πάγο, τη βότκα, το λικέρ μήλου και το χυμό και χτυπήστε τα για λίγο.
Σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι, αφαιρώντας τον πάγο. Για το ντεκόρ καρφιτσώστε 3 πολύ λεπτές φέτες πράσινου μήλου σε μια οδοντογλυφίδα σε σχήμα βεντάλιας και στο τέλος καρφιτσώστε και ένα cherry.
Βάλτε την οδοντογλυφίδα με τα φρούτα μέσα στο ποτήρι, βάζοντας το cherry να κοιτά προς τα κάτω.
tips: Σε περίπτωση που δεν βρείτε χυμό μήλου, κόψτε σε ένα ποτήρι μισό πράσινο μήλο σε κυβάκια και πατήστε με ένα γουδοχέρι μέχρι να δώσουν το χυμό τους. Σε περίπτωση που δεν έχτε λικέρ πράσινου μήλου, διπλασιάστε την ποσότητα του φρέσκου χυμού και προσθέσετε στο σέικερ ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη και λίγο cointreau. Το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό με το λικέρ!
Caipiroska φράουλα: ένα παθιάρικο φρούτο σε ένα συνδυασμό που θα σας ξετρελάνει!
- 2 ώριμες φράουλες
- ¼ lime
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- βότκα
- τριμμένος πάγος
Αρχικά πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε μέσα σε ένα χαμηλό ποτήρι και προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και το lime. Με ένα ξύλινο γουδοχέρι πατάμε τα υλικά (δεν θέλουμε να λιώσουν τελείως) και στη συνέχεια γεμίζουμε το ποτήρι μας με τριμμένο πάγο.
Προσθέτουμε την βότκα και το ποτό μας είναι έτοιμο! Στολίστε το με μια φραουλίτσα στο χείλος του ποτηριού.
tips: Σε περίπτωση που δεν έχτε φρέσκες φράουλες θα μπορούσατε να τις αντικαταστήσετε με σιρόπι φράουλας ή λικέρ φράουλας. Σίγουρα όμως, δε θα ναι τόσο γευστικό όσο με φρέσκες φράουλες… Κάντε το ποτό σας πιο light βάζοντας όσο το δυνατό λιγότερο αλκοόλ και ζάχαρη.
Mojito πράσινου μήλου: το πιο δροσερό cocktail του καλοκαιριού σε μια εναλλακτική έκδοση που θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας!
- 1/3 ρούμι λευκό
- 1/3 λικέρ πράσινο μήλου (διαφορετικά φρέσκος χυμό μήλου με 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη και λίγο cointreau χτυπημένα σε σέικερ)
- 1/3 σόδα
- 3 φύλλα δυόσμου ή μέντας
- 2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 2 ζουμερά κομμάτια λάιμ (1/4 λάιμ)
- τριμμένος πάγος
- 1 φύλλο δυόσμου για διακόσμηση
- 1 λεπτή φέτα μήλου για διακόσμηση
- 1 λεπτή στρογγυλή φέτα λάιμ για διακόσμηση
Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα κομμάτια λάιμ και το δυόσμο και τα πατάμε με ένα γουδοχέρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε ρούμι μέχρι να καλυφθεί περίπου το 1/3 του ποτηριού, στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ μήλου ώστε να καλυφθεί και το υπόλοιπο 1/3 του ποτηριού και τέλος γεμίζουμε μέχρι πάνω με σόδα. Για τη διακόσμηση καρφώστε σε μια οδοντογλυφίδα μια λεπτή φέτα μήλου, από πάνω τη στρογγυλή φέτα λάιμ και στη μέση ένα φύλλο δυόσμου. Αφήστε το να επιπλέει στο ποτήρι σας!
tips: εάν θέλετε να κάνετε το ποτό σας πιο διαιτητικό αντικαταστήστε το ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγη ασπαρτάμη σε σκόνη ή απλά μειώστε την ζάχαρη εάν δεν το θέλετε τόσο γλυκό. Επίσης μειώστε την ποσότητα του αλκοόλ και αντικαταστήστε το με λίγη σόδα
Sex on the beach: …γιατί το καλοκαίρι πρέπει να ζεις έντονα!!!
- ¼ βότκα
- ¼ λικέρ ροδάκινου (peach schnapps)
- ¼ χυμός πορτοκάλι
- ¼ χυμός ανανά
- λίγο γρεναδίνη
- πάγος
- 1 φέτα ροδάκινο, 1 φέτα ανανά και 1 cherry για το για τη διακόσμηση
Σε ένα σέικερ βάζουμε 2-3 παγάκια και όλα τα υλικά εκτός από τη γρεναδίνη και τα ανακατεύουμε.
Στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού ρίχνουμε μικρή ποσότητα γρεναδίνης, στη συνέχεια προσθέτουμε παγάκια και το περιεχόμενο του σέικερ. Στολίζουμε την άκρη του ποτηριού με τις φέτες των φρούτων που έχουμε ενώσει με μια οδοντογλυφίδα!
Caipirinha: η γεύση από τη Βραζιλία που κατέκτησε όλο τον κόσμο!
- ½ λαίμ (κομμένο στα τέσσερα)
- 2 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
- cachaça (κασάσα: βραζιλιάνικο ποτό που θα βρείτε σε όλες τις κάβες και τα σούπερ μάρκετ)
- τριμμένος πάγος
- 1 στρογγυλή φέτα λάιμ για τη διακόσμηση
- 1 φύλλο δυόσμου
Σε ένα χαμηλό ποτήρι βάζετε τα κομμάτια του λάιμ και τη μαύρη ζάχαρη και τα πατάτε με ένα ξύλινο γουδοχέρι. Γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέστε την cachaça μέχρι να γεμίσετε το ποτήρι. καρφώστε το φυλλαράκι του δυόσμου στο κέντρο του λάιμ και αφήστε το να επιπλέει πάνω στο ποτήρι σας.
Καλή επιτυχία!