T ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξτε την πιο άπαιχτη σάλτσα τόνου για ζυμαρικά


ΜΙα ενδιαφέρουσα σάλτσα που συνδυάζει την γεύση της ντομάτας και της πιπεριάς με την πλούσια γεύση μιας λεπτής μπεσαμέλ (χωρίς αβγό) είναι η ροζέ σάλτσα τόνου. Η παχύρρευστη σάλτσα δένει τέλεια με την τρυφερή σάρκα του τόνου και μαζί ντύνουν εντυπωσιακά τα ζυμαρικά σας! Βράστε al dente ιδανικά spaghettin no 6.

Συστατικά:

2 κονσέρβες τόνος στραγγισμένος και λιωμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ύ σπόρους κύμινου
1 καυτερή πιπεριά
1/2 φλ. ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη ντομάτα
1/2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γλ. αλεύρι
500 ml γάλα
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κύμινο.

2. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. Κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο αλατοπιπερώνουμε.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ ζεσταίνοντας το βούτυρο, τσιγαρίζοντας το αλεύρι και προσθέτοντας το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει με το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι.

4. Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με την ντομάτα

5. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.