stock-photo-st-stephens-church-112868985 ΤΑΞΙΔΕΨΕ

Γνωρίστε τις 23 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής


Η διαδικασία είναι απλή. Εξετάζεται μια λίστα από 450 πόλεις και ο οργανισμός Mercer, μας δίνει τις χώρες εκείνες που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους. Σύμφωνα με το «Business Insider», η διαλογή γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Πολιτικό περιβάλλον 
  • Οικονομικό περιβάλλον
  • Κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον
  • Ιατροφαρμακευτικές εκτιμήσεις 
  • Εκπαιδευτικό σύστημα
  • Δημόσιες Υπηρεσίες και Mέσα Mέσα Mεταφοράς
  • Τρόπους και μέρη αναψυχής
  • Καταναλωτικά αγαθά
  • Στέγαση 
  • Φυσικό περιβάλλον

Και τα αποτελέσματα είναι τα εξής.

23. Montreal, Canada: Εμπορικό, τεχνολογικό και οικονομικό κέντρο. Πέντε πόλεις έχει στην λίστα ο Καναδάς. Φοβερά πράγματα.

22. Perth, Australia: Η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Και το Περθ ξεχωρίζει για τις μεγάλες και ηλιόλουστες παραλίες του.

21. Luxembourg: Πλούτος και σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα. 

1024px-Luxemburg

20. Stockholm, Sweden: Αξιοζήλευτη ισορροπία σε θέματα εργασίας, ζωής, ασφάλειας και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος. Εντάξει, με εξαίρεση το φρέσκο τρομοκρατικό χτύπημα…

19. Hamburg, Germany: Κέντρο των media και της βιομηχανίας, ενώ προσφέρει στέγη στη δεύτερη παλαιότερη τράπεζα του κόσμου, την Berenberg Bank.

18. Ottawa, Canada: Η πόλη με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο στον Καναδά και συμπεριλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

1024px-Ottawa_Elgin_Street_at_Queen

17. Toronto, Canada: Το Τορόντο είναι το οικονομικό κέντρο του Καναδά και συνεχώς προσπαθεί να αναβαθμίσει την πολιτιστική του ταυτότητα· κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στην πόλη το διάσημο Toronto Film Festival.

16. Melbourne, Australia: Εκπαίδευση, σύστημα υγείας, έρευνα και εξέλιξη τα δυνατά χαρτιά.

15. Wellington, New Zealand: Το πολιτικό κέντρο της χώρας που ζει κατά κάποιο τρόπο στην σκιά του Όκλαντ.

1024px-St_Matthew_In_The_City_Auckland

14. Bern, Switzerland: Θεωρείται η δεύτερη ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο. Έχει πλούσια αγροτική και παραδοσιακή οικονομία και έναν πολύ χαμηλό βαθμό ανεργίας.

13. Berlin, Germany: Τεράστια γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων· από οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής σκοπιάς.

12. Amsterdam, Netherlands: Συνδυάζει εκπληκτικά την αστική ζωή με μια διάχυτη χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Amsterdam,_the_Netherlands_-_Rapenburgwal

11. Sydney, Australia: Διαθέτοντας το 7% της οικονομίας της χώρας και με συνεχή ανάπτυξη και αναζήτηση στους τομείς του περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και του πολιτισμού το Σίνδεϋ βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

10. Basel, Switzerland: Μικρή πόλη με μόλις 165,000 κατοίκους, συνδυάζει μια πολύ ισχυρή οικονομία και παράλληλα ένα μαγευτικό τοπία για να ζεις.

9. Copenhagen, Denmark: Μια πόλη που ανήκει στις πρώτες θέσεις της πρόσφατης λίστας με τις ευτυχέστερες πόλεις του κόσμου, προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία στο δίπολο εργασία-ζωή.

main

8. Geneva, Switzerland: Γνωστό και ως το διπλωματικό κέντρο, ο πληθυσμός είναι ιδιαιτέρως μορφωμένοι άνθρωποι ενώ είναι μια παρά πολύ ασφαλής πόλη.

7. Frankfurt, Germany: Η Φρανκφούρτη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.

6. Dusseldorf, Germany: Η πόλη που καταφέρνει να συνδυάσει τέλεια και τα 10 κριτήρια του Mercer, είναι διάσημη για την βιομηχανία μόδας της και των τομέα των τεχνών.

5. Vancouver, Canada: Το Βανκούβερ είναι διάσημο για την πολυπολιτισμικότητά του, με το 52% του πληθυσμού να μην έχουν τα αγγλικά ως πρώτη γλώσσα.

Vancouver_ib

4. Munich, Germany: Εξαιρετική ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της πόλης σύμφωνα με το Mercer.

3. Auckland, New Zealand: Εξαιρετική ισορροπία ζωής, μεγάλο βαθμό ασφάλειας και ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

2. Zurich, Switzerland: Ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσεις αφού προσφέρει οικονομική ασφάλεια και υψηλό πολιτισμικό επίπεδο.

Zürich

1.Vienna, Austria: Πρώτη στη λίστα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

 

 OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.