eu ΕΛΛΑΔΑ

Η εικόνα-ντροπή για την Ελληνική Προεδρία από τους..δικαστές του πληκτρολογίου – Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες αυτή η αισχρή εικόνα με παραποιημένο το σήμα της ελληνικής προεδρίας με την προσθήκη της λέξης FARMAKONISI και αναποδογυρισμένο το καραβάκι στα αριστερά. Προφανώς οι αργόσχολοι δημιουργοί του κάνουν ευθεία επίθεση στην ελληνική Πολιτεία και την Προεδρία που η χώρα μας ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο εξαιτίας της τραγικής απώλειας μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.

  • Το κάνουν, πρώτον, χωρίς να ξέρουν τις συνθήκες θανάτου αυτών των ανθρώπων,
  • Το κάνουν, δεύτερον, επικαλούμενοι αποκλειστικά τις μαρτυρίες των λαθρομεταναστών που επέζησαν,
  • Το κάνουν, τρίτον, χωρίς να περιμένουν το πόρισμα του Λιμενικού παρά μόνο την προτροπή της Διεθνούς Διαφάνειας για περαιτέρω έρευνα.

Αποδέχονται ακόμα το αστείο επιχείρημα ότι το Λιμενικό ρυμουλκούσε το πλοιάριο προς την περιοχή της Τουρκίας και όχι του Φαρμακονησίου αφήνοντας το να βυθιστεί! (Άραγε γιατί περισυνέλεξε 16 επιζώντες στο τέλος; Για να πουν την αλήθεια στα κανάλια και τους διεθνείς οργανισμούς;).

Επιπλέον, σκοπίμως αγνοούν το γεγονός ότι οι συντεταγμένες του σκάφους του Λιμενικού δείχνουν πλεύση προς τα δυτικά (προς το Φαρμακονήσι δηλαδή) και όχι προς την Τουρκία! Στοιχείο δηλαδή καταλυτικό για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Προσβάλλουν την εικόνα της χώρας μας και παραποιούν την πραγματικότητα για ένα συμβάν που ούτε εκεί ήταν για να το κρίνουν ούτε επαρκή στοιχεία έχουν. Ιδιαίτερα δεν διαθέτουν στοιχεία  ικανά που να τους δίνουν το δικαίωμα να παραποιούν μια συλλογική προσπάθεια ενός λαού που και ανθρωπιά επιδεικνύει, ενώ το πιάτο του είναι άδειο, και αλληλεγγύη  σε ανθρώπους που από ανάγκη του χτυπούν την πόρτα (ακόμα και απρόσκλητοι).

Σε όλα τα ζητήματα πολιτικής, αλλά ακόμη περισσότερο σε ζητήματα πολιτικής που αφορούν το κοινωνικό πρόσωπο ενός ολόκληρου λαού και την προσπάθεια του για συλλογική ανάταξη, είναι τουλάχιστον φρόνιμο, αν όχι επιτακτικό, ο κάθε λόγος και η κάθε κίνηση ορισμένων που έχουν αναγάγει την προπαγάνδα σε επάγγελμα, να περιθωριοποιείται και να κατακρίνεται από όλους μας έπειτα από αντικειμενική εξέταση των στοιχείων. Διαφορετικά, το κυνήγι μαγισσών θα υπερκαλύψει όποια αχτίδα αλήθειας έχει απομείνει στον δημόσιο διάλογο.
Όμηρος Δ. Τσάπαλος
Πολιτικός Επιστήμονας


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.