kis_top ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθε πως να φτιάχνεις τάρτα με σπαράγγια και μανούρι


Υλικά για 4 άτομα

 1 φύλλο σφολιάτας

400 γρ. μανούρι τριμμένο

4 ντομάτες

500 γρ. σπαράγγια

2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές

1 βαζάκι πολτό από πράσινες ή μαύρες ελιές

1 κουτ.σούπας. βασιλικό ξερό ή 2 κουτ.σούπας. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

¼ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο και αλεύρι για το ταψί

 

Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει και την απλώνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο, την ξανατρυπάμε με το πιρούνι για να ξεφουσκώσει όπου ενδεχομένως έχει φουσκώσει πολύ.

Όση ώρα ψήνεται η σφολιάτα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το βασιλικό και τις αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Απλώνουμε τον πολτό της ελιάς στη ψημένη σφολιάτα, ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε με τη σειρά πάνω από τον πολτό. Συνεχίζουμε με μανούρι το οποίο στρώνουμε πάνω από τις ντομάτες και τέλος απλώνουμε τις σοταρισμένες πιπεριές και τα σπαράγγια. 

Βάζουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα ή με αρκετή ρόκα ψιλοκομμένη και ντρέσσινγκ ελαιόλαδου με μπαλσάμικο.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.