Μάθε πως να φτιάχνεις τέλειες μπριζόλες
Ποιος δεν θέλει να μάθει τα σωστά μυστικά για μία τέλεια μπριζόλα; Θέλεις να είσαι ειδική στην προετοιμασία και το ψήσιμο; Τρία βήματα θα ακολουθήσεις και αμέσως η ζωή σου στην κουζίνα θα γίνει ευκολότερη και οι έπαινοι θα αυξηθούν κατακόρυφα.
Καυτό τηγάνι
Το πολύ ζεστό τηγάνι δίνει τη δυνατότητα στο κρέας να θωρακιστεί εξωτερικά και να μείνει ζουμερό στο εσωτερικό του. Για να ξέρεις πότε έχει τη σωστή θερμοκρασία μπορείς να ακολουθείς ένα κόλπα. Αν το χέρι σου αντέχει πάνω από το τηγάνι (όχι να ακουμπήσει, μη γίνει το λάθος) για 2 δευτερόλεπτα τότε είσαι έτοιμη να τοποθετήσεις την μπριζόλα.
Σωστή προετοιμασία
Όσο καλό κι αν είναι το κρέας που θα αγοράσεις χρειάζεται ένα παραπάνω »πείραγμα». Βγάλτο από το ψυγείο 15 λεπτά πριν το ψήσιμο και αλάτισέ το. Το αλάτι θα βοηθήσει στη γεύση αλλά θα φτιάξει και μία ωραία κρούστα.
Ψήσιμο
3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 από την άλλη. Την αφήνεις να »ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά και μετά την κόβεις σε κομμάτια.