french-fries ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθε πως να φτιάχνεις τις καλύτερες εναλλακτικές «τηγανητές πατάτες» του σύμπαντος


Ξέρατε ότι υπάρχει ένα φυτό που λέγεται γογγύλι και ότι τρώγεται; Και μάλιστα μοιάζει πολύ με πατάτα όταν μαγειρευτεί. Αν θέλετε και εσείς να το δοκιμάσετε όσο και εμείς, τότε ακολουθήστε την συνταγή μας.

Οι «πατάτες» από γογγύλι, είναι πολύ χαμηλότερες σε θερμίδες και υδατάνθρακες από τις κανονικές. Εντάξει, πειστήκατε τώρα;

Υλικά

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

4 μέτρια γογγύλια, ξεφλουδισμένα

2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή και λιγότερο, προαιρετικά)

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 °C και λαδώνεις ένα ταψί με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Κόψε τα γογγύλια στο σχήμα που θα έκοβες τις πατάτες. Στη συνέχεια, βάλτα σ” ένα μπολ μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα άλλα καρυκεύματα. Ανακατεύεις καλά.

Τοποθέτησε τα γογγύλια στο ταψί και βάλτα στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα, περίπου δηλαδή για 15-17 λεπτά. Αφού πάρουν το χρώμα τους από τη μία πλευρά, γύρισέ τα ανάποδα και ψήσε για ακόμη 15-20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, σέρβιρέ τα ζεστά (προαιρετικά, με μία σως γιαουρτιού, προς Θεού όχι κέτσαπ και ιστορίες για αγρίους…).

 

OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.