155756 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με δίμηνες συμβάσεις διώχνει το «μαύρο» από την ΕΡΤ ο Σαμαράς


Με δίμηνες συμβάσεις διώχνει το «μαύρο» από την ΕΡΤ ο Σαμαράς

Σε προετοιμασία  βρίσκεται η  πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για μεταβατική περίοδο στην ΕΡΤ η οποία θα πέσει στο τραπέζι των τριών πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην τρικομματική τις τελευταίες ημέρες και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Μάλιστα, με βάσει πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου αρχικά επεξεργάζεται ένα σχέδιο ταχύτατης επανεκκίνησης  της νέας ΕΡΤ και στην συνέχεια αναζητά μια λύση έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα, μέχρι δηλαδή να είναι όλα έτοιμα για το νέο κρατικό κανάλι να «φύγει το μαύρο» από τις οθόνες.

Αναλυτικότερα, με βάσει  πληροφορίες, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπει τη λειτουργία του νέου κρατικού καναλιού ΝΕΡΙΤ το ταχύτατο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Συγκεκριμένα, στο καινούργιο  σχήμα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, κάτι το οποίο, άλλωστε είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξηγήσει πως στο νέο κρατικό κανάλι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν.

Τασυτόχρονα,  υπό επεξεργασία βρίσκεται ένα σχέδιο προκειμένου μέχρι να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Όπως φαίνεται πρόκειται να  προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.

Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο και επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Επιπρόσθετα, από πληροφορίες προκύπτει πως  η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις τις οποίες πρόκειται να υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.

Τέλος, χαρακτηριστικό για σχετικά με τα προαναφερόμενα  είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη, το οποίο αναφέρει, «Ζητάνε επίσης «πρόθυμους» για να οργανώσουν υποτυπώδη «μεταβατική λειτουργία»…» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.