Με το ενάμιση πόδι στην χρεοκοπία τα Praktiker
Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας βρίσκεται η γερμανική εταιρεία Praktiker ύστερα μάλιστα και από την τελευταία συνάντηση με τους πιστωτές. Κατά την διάρκεια της τελευταίας συνάντησης η επιχείρηση δεν πήρε πράσινο φως για την χρηματοδότηση. Το Reuters αναφέρει πως η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται στα υψηλά χρέη και στην έλλειψη ρευστότητας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg τα έσοδα την περσινή χρονιά ήταν 3 δις ευρώ ενώ καταγράφηκαν και ζημιές της τάξεως των 190 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι προσπάθειες για να πουληθεί η μονάδα της στο Batiself SA ήταν ανεπιτυχείς ενώ ανώτατο στέλεχος τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με το Reuters να αναφέρει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για χρηματοδότηση καθώς άμεσα χρειάζονται 35 εκατομμύρια ευρώ.
Το ελληνικό παράρτημα της Praktiker παρόλα αυτά τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο δεν επηρεάζεται από την δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στην μητρική επιχείρηση. Η πλευρά της Praktiker Hellas ανέφερε συγκεκριμένα: “η Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.”