«Ναι» στο νόμο αλλά με απώλειες
Η ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα ακίνητα, αλλά η κυβέρνηση έχασε ακόμα ένα μέλος της, αφού ο Βύρωνας Πολύδωρας το καταψήφισε με αποτέλεσμα τη διαγραφή του.
Όπως αναμενόταν εγκρίθηκε από τη βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων αφού 152 βουλευτές είπαν το «ναι». Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Ωστόσο η κυβέρνηση βγήκε «τραυματισμένη» από αυτή τη διαδικασία αφού ο βουλευτής της ΝΔ Βύρωνας Πολύδωρας αντιτάχθηκε στην κομματική γραμμή και διαγράφηκε από τα μητρώα του κόμματος.
Μία διαγραφή που κάνει ακόμα πιο εύθραυστη την κυβέρνηση συνεργασίας αφού την αφήνει με μόλις 152 βουλευτές δηλαδή με μια ισχνή πλειοψηφία δύο βουλευτών. Από την ψηφοφορία απουσίασε για λόγους υγείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος ωστόσο μέσο επιστολής ψήφισε κατά του νόμου. Τέλος απουσίασαν οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.