pospert-660 ΕΛΛΑΔΑ

Ο Στουρνάρας ζητάει να εκκενωθεί η ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά: μολών λαβέ


Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ – 2.000 από τους 2.656 θα προσληφθούν στο μεταβατικό φορέα – Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις σε ΠΕΘ, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς
Τρέχουν οι εξελίξεις στο ζήτημα της ΕΡΤ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι έδωσε ήδη εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα λάβουν έναν μισθό μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ όσοι απασχολούνται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με συμβάσεις ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και ως μετακλητοί, δεν θα λάβουν αποζημίωση.
Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα. Υπενθυμίζεται, πως η ΕΡΤ απασχολούσε 2.656 υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους «να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να εκκενώσει το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπακούοντας στην εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Σε μια πρώτη του δήλωση, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».
«Μολών λαβέ» είναι η απάντηση που δίνει στον υπουργό Οικονομικών η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και ότι δεν θα τρομοκρατηθεί από τη δικομματική πλέον κυβέρνηση.
Ανεξαρτήτως πάντως των δηλώσεων, το κλίμα που επικρατεί δείχνει την αρνητική διάθεση που υπάρχει τουλάχιστον σε μεγάλο αριθμό των εργαζομένων της καταργημένης ΕΡΤ.Διευκρίνιζαν, δε, ότι βρίσκονται στη διάθεση του προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανεξαρτήτως ονόματος του φορέα.Επισήμαιναν ότι δεν έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε κανέναν στην Αγία Παρασκευή και σημείωναν ότι ακόμη και αυτό που λέει για τις αποζημιώσεις και τα στοιχεία του λογιστηρίου μπορεί να τα βρει στη θέση τους.

Σε ότι αφορά τέλος, την ουσία της ανακοίνωσης του κ. Στουρνάρα και την εντολή του να καταβληθούν έναντι της αποζημίωσης αποδοχές δύο μηνών, οι ίδιοι τόνιζαν ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιώνονται εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν καταργηθεί επισήμως και δεν έχουν κληθεί να υπογράψουν τις απολύσεις τους.

Με ανάαρτησή τους στο Facebook οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τους πολίτες σε περιφρούρηση του κτιρίου. «Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς σε συμμετοχή-προσέλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και σε επιφυλακή όλο το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει των κυβερνητικών απειλών για εκκένωση της ΕΡΤ…».


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.