παπούλιας ΕΛΛΑΔΑ

Παπούλιας για Πολυτεχνείο: «Ακόμη προκαλεί δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς.»Ειρηνικό χαρακτήρα θέλησε να αναδείξει ο Κάρολος Παπούλιας για την επέτειο των 40 ετών από το Πολυτεχνείο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως ο αγώνας ήταν δυναμικός, αποφασιστικός και ειρηνικός και οι φοιτητές δεν προέταξαν βία αλλά υπέστησαν βία. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε χαρακτηριστικά: «έδωσαν μια ηρωική μάχη για τη δημοκρατία, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατάφεραν να κερδίσουν παλλαϊκή αποδοχή και τον σεβασμό κάθε πολίτη.

Θα επιλέξω φέτος να σταθώ στην τελευταία κραυγή των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου: «Είμαστε άοπλοι.»  Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η επέτειος της εξέγερσής είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη λέγοντας χαρακτηριστικά: «“Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος. Ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησαν την ελευθερία όλων μας και πήραν πάνω τους τη συλλογική υπόθεση είναι βαθιά διδακτικός- πέρασαν σαράντα χρόνια και ακόμη προκαλεί συγκίνηση και δέος η εικόνα των άοπλων μπροστά στα τανκς.»


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.