xrysh augh vretania ΚΟΣΜΟΣ

Ποιό είναι το φαν κλαμπ της Χρυσής Αυγής στη Βρετανία


Φαίνεται πως η χάρη της ακροδεξιάς οργάνωσης έχει φτάσει και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς το περασμένο Σάββατο, έλαβε χώρα έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο μια παράσταση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των δύο μελών της ΧΑ. Σε αυτή συμμετείχε μια ακροδεξιά οργάνωση που θεωρείται «αδερφική» της Χρυσής Αυγής.

«Το Σάββατο περίπου 35 φασίστες μαζεύτηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να δείξουν την στήριξη τους για κάτι φασίστες στην Ελλάδα και για να ανακοινώσουν μια ακόμη εθνικιστική κίνηση στην Αγγλία, η οποία ονομάζεται -The New Dawn-»’Νέα Αυγή», αναφέρει η εφημερίδα Vice.  Στη συνέχεια, ο Sumy Sadurni που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως βρήκε τον διευθυντή της Νέας Αυγής και του ζήτησε να πει μερικά λόγια για την οργάνωση. Από τις δηλώσεις του, φαίνεται σαν να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής για χρόνια, καθώς μιλά για «μεμονωμένα περιστατικά βίας» μέσα στη Χρυσή Αυγή, κατηγορεί τα ΜΜΕ για «πόλεμο» εναντίον του ακροδεξιού κόμματος, ενώ μιλά και με σκληρά λόγια για τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα.

Vice: Τι κάνει η Χρυσή Αυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο;
Νέα Αυγή: Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη με όλους τους εθνικιστές στην Ευρώπη όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα. Είτε όλα τα έθνη της Ευρώπης θα αναδυθούν από την άβυσσο σαν ένα, είτε δεν θα αναδυθούμε καθόλου.
Vice: Έχετε καθόλου Έλληνες στην τοπική οργάνωση;
Νέα Αυγή: Ναι είναι μερικοί ελληνικής καταγωγής στην ομάδα- Θα έλεγα πέντε με έξι
Vice: Μιλάτε καθόλου με τους Έλληνες ομολόγους σας;
Νέα Αυγή: Έχω έναν αριθμό επαφών με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα στις οποίες περιλαμβάνονται άνθρωποι και από άλλες εθνικιστικές ομάδες που συσχετίζονται με την Χρυσή Αυγή. Παλαιότερα οργανώσαμε με διαμαρτυρία για την υποστήριξη του κόμματος τον Ιανουάριο έξω από την ελληνική πρεσβεία, ξανά με την επίσημη στήριξη των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα
Vice: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος της ΧΑ;
Νέα Αυγή: Πρώτα από όλα κάθε φόνος είναι λυπηρός, αλλά όλα πρέπει να μπουν σε λογική. Το άτομο που σκοτώθηκε ήταν οπαδός βίαιων αντιφασιστικών ομάδων- ήταν ένας αναρχικός που στα τραγούδια του έκανε λόγο για δολοφονίες εθνικιστών. Από ότι έχω ακούσει η κατάσταση στην οποία σκοτώθηκε ήταν μια σύγκρουση μεταξύ χούλιγκανς για το ποδόσφαιρο, επομένως δεν ήταν ένας αθώος περαστικός. Λοιπόν, λένε πως υπάρχουν αποδείξεις που συνδέουν αξιωματούχους της ΧΑ στη δολοφονία, οι οποίες υποδεικνύουν πως το οργάνωσαν. Αυτό δεν μου φαίνεται τόσο αυθόρμητο. Υπάρχει ένας αριθμός συμβάντων τα τελευταία χρόνια όπου εθνικιστές έχουν δολοφονηθεί από αντιφασίστες και το σύστημα δεν έχει αντιδράσει συλλαμβάνοντας ένα μέλος αριστερού κόμματος ούτε έκαναν εφόδους στα σπίτια τους. Και για τα δύο μέλη της ΧΑ που πυροβολήθηκαν έξω από τα γραφεία το προηγούμενο Σάββατο; Η λέξη »μάρτυρες» χρησιμοποιήθηκε πολύ στην διαμαρτυρία. Είναι μάρτυρες για την Ευρωπαϊκή ελευθερία.

Vice: Τι πιστεύετε για τις αντιδράσεις των ΜΜΕ στις δολοφονίες;
Νέα Αυγή: Τα ΜΜΕ στρεβλώνουν τα πάντα επειδή ελέγχονται από ειδικές ομάδες συμφερόντων που είναι εχθρικές σε εμάς τους εθνικιστές. Οι δολοφονίες αυτές είχαν λίγη ή και καθόλου κάλυψη από το ΜΜΕ, ενώ η δολοφονία του αντιφασίστα έφτασε στα πρωτοσέλιδα. Οτι έγινε στον Μανώλη Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη ήταν μια καθαρή περίπτωση ψυχρής δολοφονίας που παραβλέπεται, εάν δεν έχει διαταχθεί από το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Δεν νομίζω ότι ήταν από νορμάλ αντιφασίστες- ήταν πολύ επαγγελματικό.

Vice: Είναι πιθανό να δούμε βίαιες αντιδράσεις στις δολοφονίες από τα μέλη της ΧΑ στην Ελλάδα;
Νέα Αυγή: Είναι πιθανό ότι ορισμένα μέλη μπορεί να αντιδράσουν με βιαιότητα αλλά στα αλήθεια ελπίζω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, καθώς θα έδινε στο σύστημα περισσότερα πυρομαχικά για να τους ρίξει κάτω. Το κόμμα έχει αδίκως την φήμη του βίαιου, αν και οι αντίπαλοι του είναι πιο βίαοι. Και πάλι υπάρχουν αποδείξεις που λένε το αντίθετο. Υποθετικά εάν ήταν να συμβούν βίαιες πράξεις υπήρχε περίπτωση Αγγλοι οπαδοί να βρίσκονται πίσω από το κόμμα; Εμείς σίγουρα δεν θα συγχωρούσαμε την βία, αλλά δεν θα μας απομάκρυνε. Θα μέναμε δίπλα της, καθώς είμαι σίγουρος πως καμία επίθεση δεν στηρίζεται από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να είναι απλά μεμονωμένα περιστατικά.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.