o-elektronio-handcrafted-vehicles-900-1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ποιος δεν θέλει ένα τρίτροχο ηλεκτρικό ποδήλατο;


Ο Παντελής Ζάρκος και η Άννα Χλιούρα είναι οι ιθύνοντες που βρίσκονται πίσω από το Elektronio, την start-up εταιρεία ποδηλάτων που ξεκίνησαν το 2015 με έδρα την Θεσσαλονίκη, σκοπεύοντας να προσφέρουν έναν νέο τρόπο μετακίνησης που όχι μόνο θα καλυτέρευε τη ζωή τους αλλά θα συνέβαλλε και στην αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, δημιουργήθηκε το Play, το πρώτο από μια σειρά premium ηλεκτρικών ποδηλάτων σχεδιασμένων με ιδιαίτερη γεωμετρία και φιλοσοφία, που έρχεται για να αλλάξει ουσιαστικά τις αστικές μετακινήσεις.

Το Play είναι το πρώτο τρίτροχο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, χειροποίητο και σχεδιασμένο για περισσότερες από μία χρήσεις ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα custom παραγγελίας για όσους θέλουν το δικό τους μοντέλο να είναι ακόμη πιο ξεχωριστό.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της σύντομης κουβέντας που είχαμε μαζί τους:

- Αυτό που είχαμε ως όραμα ήταν η δημιουργία ενός πρωτοποριακού προσωπικού οχήματος, που θα άλλαζε τις μετακινήσεις στην πόλη. Αυτή η startup φιλοδοξεί να προσφέρει νέους ευφυείς τρόπους βιώσιμης κινητικότητας, όπως το ηλεκτρικό τρίτροχο ποδήλατο. 

- Η έρευνα και ανάπτυξη του Play χρειαστήκε ένα διάστημα 18 μηνών για να υλοποιηθεί. 

- Το Play είναι κάτι παραπάνω από ένα συμβατικό ποδήλατο αλλά και κάτι παραπάνω από ένα απλό ηλεκτρικό ποδήλατο. Κάνει τη μετακίνηση παιχνίδι, όπως φανερώνει και το όνομά του. Λόγω της ιδιαίτερης γεωμετρίας του, έχουμε μία ιδιαιτέρως άνετη θέση οδήγησης και προσαρμόζονται αποθηκευτικοί χώροι, τόσο πίσω από την πλάτη του καθίσματος, όσο και μπροστά ανάμεσα στους δύο τροχούς. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο φορτίο, όπως το laptop του ή τα καθημερινά του ψώνια ή το κατοικίδιο του ή ακόμη και τα παιδιά του. Επίσης, το καινοτόμο μπροστινό tilting σύστημα προσφέρει μία πρωτόγνωρη οδηγική εμπειρία, παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω των τριών σημείων επαφής με το δρόμο και ταυτοχρόνα είναι ευέλικτο για να ελίσσεται εύκολα. Χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση μπορούμε να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα στις καθημερινές μας μετακινήσης δίχως κόπο και ιδρώτα. Τέλος, ειδοποιός διαφορά του Play από τα υπόλοιπα ποδήλατα του είδους είναι το γεγονός ότι προκειται για εξατομικευμένα ποδήλατα, δημιουργούνται βασισμένα στις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη μας.

o-elektronio-handcrafted-vehicles-900

- Ακριβώς, το Play μπορεί να απευθυνθεί τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε εταιρικούς πελάτες. Από τη μία, απευθύνεται σε άτομα που κινούνται στα κέντρα των πόλεων. Προσελκύει, κυρίως, τις εξής περσόνες: urban commuters που το χρησιμοποιούν για να μεταβαίνουν στη δουλειά τους καθημερινά, γονείς με παιδιά, και ατόμα μεγαλύτερης ηλικίας που διστάζουν με το κοινό ποδήλατο. Από την άλλη, απευθύνεται και σε εταιρίες με ανάγκες διανομής όπως πχ. bicycle courriers, καθώς και σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, διότι το Play μπορεί να αξιοποιηθεί και ως τουριστική εμπειρία.

Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορεί κάποιος να παραγγείλει το custom ποδήλατο του. Ο πρώτος είναι να μπει στο e-shop μας στην ενότητα design your bicycle και να προχωρήσει online στην εξατομικευμένη του παραγγελία, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που θα επιλέξει. Ο δεύτερος είναι να έρθει στο Elektronio Lab & Showroom, να ανιχνεύσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και να δημιουργήσουμε μία custom προσφορά. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και για όσους βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης, εφόσον δεν είναι τόσο κατασταλαγμένοι ή χρειάζονται διευκρινίσεις, έρχονται σε επαφή μαζί μας και σκιαγράφουμε τι χρειάζονται. Στο Elektronio δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαπροσωπική επαφή με τους πελάτες μας.

- Άμεσος στόχος είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το Play για να λανσαριστεί η κλειστή του έκδοση σύντομα, που θα επιτρέπει τη χρήση του όλο το χρόνο. Επίσης, μας ενδιαφέρει να ενίσχουμε την αναγνωρισιμότητα μας και να εντυπωθούμε ως ένα ιδιαίτερο brand ποδηλάτων. Τέλος, αυτή την περίοδο, συζητάμε και με εταιρίες τους εξωτερικού ως πιθανοί suppliers ή ως outsourcing συνεργάτες, για να οργανώσουμε καλύτερα την παραγωγή μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε όταν αυξηθεί η ζήτηση για τα προϊόντα μας και δε θα μπορούμε να την ικανοποιήσουμε inhouse.

https://elektroniowheels.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/uncategorized/custom-bicycle/

 

OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.