tromokratiko xtyphma ΝΕΑ

Σε «κόκκινο συναγερμό» η ΕΛ.ΑΣ. για νέο τρομοκρατικό χτύπημα – Αυξημένα μέτρα προστασίας


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για νέο τρομοκρατικό χτύπημα με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε εφαρμοφή σχέδιο εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με αυτό, θα γίνονται έλεγχοι σε πεζά ή εποχούμενα άτομα που κινούνται υπόπτως γύρω από εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ, απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από τα αστυνομικά τμήματα, ακόμη και 24ωρη παρουσία «παρατηρητών» εν είδει «ελεύθερων σκοπευτών» γύρω από τις εγκαταστάσεις της αστυνομίας.

Όπως φαίνεται στο κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΑΔΑ, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος», οι εντολές της ηγεσίας είναι λεπτομερέστατες και προβλέπουν πρωτοφανή μέτρα επαγρύπνησης για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Φαίνεται πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής της Κατεχάκη έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό».

Ιδιαίτερες αναφορές γίνονται και στα μέτρα αυτοπροστασίας του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού του Σώματος. «Να μεριμνήσετε ώστε οι Υπηρεσίες σας να δραστηριοποιήσουν στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών τους, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών, σε βάρος των εν λόγω στόχων και γνωστοποιήσουν έγκαιρα αυτές στις αρμόδιες για λήψη μέτρων Υπηρεσίες, κοινοποιώντας σχετικά τις διαπιστώσεις τους στο Α.Ε.Α/Δ.Κ.Α./Τμ.2ο Προστασίας Πολιτεύματος», σημειώνεται με έμφαση.

«Να διατεθούν σε 24ωρη βάση ή κατά τις βραδινές ώρες παρατηρητές σε πρόσφορα σημεία, προς τον σκοπό της έγκαιρης αντίληψης και προειδοποίησης σε τυχόν εκδήλωση αιφνίδιας έκνομης ενέργειας σε βάρος αστυνομικού στόχου. Η επιλογή των σημείων να πραγματοποιείται συνεκτιμώντας την προσφερόμενη ορατότητα για την εκπλήρωση του επιδιωκόμενου σκοπού, καθώς και την παρεχόμενη δυνατότητα αυτοπροστασίας στο διατιθέμενο, για την εκτέλεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσωπικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, εννοώντας τις ένοπλες περιπολίες.

Οι εντολές εξειδικεύονται σε 20 σημεία, ενώ τονίζεται ότι αφορούν και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
«Να διενεργούνται έλεγχοι σε υπόπτως κινούμενα άτομα καθώς και σε εγκαταλελειμμένα, πλησίον αστυνομικών εγκαταστάσεων, κτίρια, δέματα, βαλίτσες και άλλα αντικείμενα, που ενδεχομένως κρύβουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και μεριμνούν για την απομάκρυνση αυτών, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.
Να αναφέρεται άμεσα οτιδήποτε ασυνήθιστο και ύποπτο αντιλαμβάνονται. Να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών εγκαταστάσεων και σε ανοιχτούς χώρους πλησίον αυτών (πάρκα κ.λπ.) που ενδεχομένως έχουν τοποθετηθεί ύποπτα αντικείμενα».

Σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σταθμευμένα αυτοκίνητα σε αστυνομικές εγκαταστάσεις, κτίρια και γραφεία των υπηρεσιών εξετάζονται εξονυχιστικά, ενώ τα διατιθέμενα μέσα πυρόσβεσης θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επιπλέον, τα κατασχεμένα οχήματα, καθώς και όλα όσα φυλάγονται σε τμήματα και προαύλια τμημάτων, θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
«Οι Αστυνομικοί ή Ειδικοί Φρουροί να εκτελούν τα καθήκοντά τους, έχοντας αυξημένη επαγρύπνηση κατά την εκτέλεση αυτών, λαμβάνοντας παράλληλα, αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές βάρδιες, τις ημέρες αργιών και εορτών.
Αυξημένος έλεγχος της διακινούμενης αλληλογραφίας πρέπει να γίνεται, προκειμένου αποτραπεί ο υποβιβασμός της διαδικασίας ελέγχου σε κατάσταση »ρουτίνας»», σημειώνεται στο έγγραφο, που προειδοποιεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.