Στην «μαύρη αγορά» λογαριασμοί του Pokemon Go
Πριν λίγες ημέρες γράψαμε για πρώτη φορά για την τρέλα που έχει κατακλύσει τον κόσμο με το Pokemon Go. Η φρενίτιδα όμως φαίνεται πως παίρνει νέες διαστάσεις. Φυσικά, δεν μιλάμε ούτε για το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι χρήστες μέρα με τη μέρα, ούτε για το ότι η φήμη του νέου παιχνιδιού της Nitendo εκτοξεύει τα κέρδη της εταιρείας. Εξελίξεις ελαφρώς έως αρκετά αναμενόμενες.

Μπορεί η νέα «επιχειρηματική» ιδέα να καταπατά τους κανόνες του παιχνιδιού και της εταιρίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό να σταματήσει του επιτήδειους, οι οποίοι πουλούν μέσω διαδικτύου τους λογαριασμούς τους, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν έναν λογαριασμό με πολλούς πόντους και πολλά Pokemon.

Ένας από τους πωλητές, που προσφέρει τον λογαριασμό του έναντι 1.500 δολαρίων, αναφέρει στην περιγραφή της αγγελίας του στο E-bay πως «Αυτό που πρόκειται να αγοράσεις είναι ο λογαριασμός μου, στον οποίο έχω διαθέσει πολύ χρόνο και κόπο, πράγμα που το κάνει πολύ πιο εύκολο για σένα. Είμαι ένας φοιτητής που έχει ανάγκη τα χρήματα και κάθε δεκάρα βοηθάει».
Εν τω μεταξύ, η επιχειρηματική εκμετάλλευση της νέα μανίας συνεχίζεται με προπονήσεις που υπόσχονται να κάνουν τους παίχτες καλύτερους, έναντι αδράς αμοιβής. Στη Νέα Υόρκη το κόστος μιας ανάλογης προπόνησης ανέρχεται από τα 20 έως και τα 30 δολάρια την ώρα (;), με τους παίχτες να μοιάζουν διατεθειμένοι να δαπανήσουν χρήματα για να αποκτήσουν τον λογαριασμό των ονείρων τους.

Από την πλευρά της, η εταιρία προειδοποιεί πωλητές και αγοραστές πως η παράνομη εμπορευματοποίηση των λογαριασμών μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση των λογαριασμών τους.
