Τι τρέχει με τα κρουασάν, τις τάρτες και τα μπριός;
Τα παραδοσιακά κρουασάν, οι τάρτες και τα μπριός βρίσκονται υπ’ απειλή στη Γαλλία; Αρτοποιοί και κατασκευαστές μπισκότων έκρουσαν πριν λίγο καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη αύξηση της τιμής του βουτύρου που σημειώνεται σταθερά εδώ και σχεδόν 1 χρόνο και προκαλεί ασφυκτικές πιέσεις και απειλεί τη βιομηχανία με σοβαρές ελλείψεις.
Το διάστημα μεταξύ Μαΐου 2016 και Μαΐου 2017, οι τιμές του βουτύρου εκτινάχθηκαν κατά 92%, και αυτό το υλικό μπορεί να αντιπροσωπεύει έως το ένα τέταρτο της συνταγής, υπογραμμίζει ο Φαμπιέν Καστανιέρ, γενικός γραμματέας των κατασκευαστών μπισκότων και γλυκών της Γαλλίας, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα.
Οι δύο ομοσπονδίες απευθύνουν επομένως έκκληση για επίδειξη υπευθυνότητας προς όλους τους παράγοντες του τομέα και ιδίως τους μεγάλους διανομείς και τον τομέα της εστίασης προκειμένου οι κατασκευαστές να μπορέσουν σύντομα να μετακυλήσουν στις τιμές τους την αύξηση.
OloiGiaOlous (M.M)