???U????õd? ???, M?? ???, ? ???õd??????????, KO???? (EUROKINISSI // I???? M???) ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της τρελής στη Βουλή έγινε πάλι χθες βράδυ. Σφοδρές επιθέσεις ένθεν κακείθεν (video)


Της τρελής στη Βουλή έγινε χθες βράδυ, μεταξύ του Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου με τον Α. Τσίπρα κατά την συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών. Το τι ακούστηκε δεν περιγράφεται με λόγια και νομίζουμε ότι η επιχειρηματολογία και οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν αρμόζουν σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων μιας Δημοκρατίας που ψυχορραγεί κι ενός κράτους που παραδίδεται αμαχητί στους δανειστές και σε καιροσκόπους «επενδυτές».
Στην εισαγωγή της ομιλίας του, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση και εξήγγειλε άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών μεταξύ των οποίων να μπορούν με 40 χρόνια ασφάλισης να πάρουν σύνταξη στα 62 τους.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας στη στάση του έναντι των επενδύσεων. «Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις σε αυτό τον τόπο από παντού. Κάποιοι όμως ανώνυμοι και κουκουλοφόροι πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι».
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως το κόμμα του θέλει επενδυτές: «Εσείς θέλετε πειρατές, που θα έλθουν όσο επιμένετε να μετατρέπεται την Ελλάδα σε μια ρημαγμένη και ανοχύρωτη χώρα. Αν εσείς λοιπόν ονομάζεται ανάπτυξη το real estate και την παραχώρηση θησαυρών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων έναντι ευτελών ποσών όπως αυτό που συνέβη στην Χαλκιδική, όπου για 11 εκατ. παραχωρήθηκε μια έκταση και ένας ορυκτός πλούτος πολλών δισεκατομμυρίων».
Κατά τη δευτερολογία του ο Α. Σαμαράς, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα , λέγοντας ότι με τη λέξη «πειρατές» νομιμοποιεί πράξεις όπως η επίθεση στις Σκουριές και πως η τρικομματική κυβέρνηση κράτησε τη χώρα στο ευρώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε τη δραχμή και τον Τσάβες». «Εύχομαι οι επενδυτές να μην σας παίρνουν στα σοβαρά».
Ως απάντηση για την απουσία του στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς είπε: «Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η Βουλή λειτουργεί και όποτε χρειάζεται παίρνετε τις απαντήσεις από τους υπουργούς. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά μια και μου κάνετε κριτική. Εσείς που έρχεστε στη Βουλή νομίζετε ότι την αναβαθμίζετε με την παρουσία σας; Δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο εδώ κ. Τσίπρα αλλά Βουλή».
«Μένει να κάνουμε πολλά ακόμα και θα τα κάνουμε. Να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ, που εκτός Ελλάδας το επικαλείστε και εντός το υπονομεύετε. Όχι να μας μιλάτε εσείς για συνέπεια κ. Τσίπρα. Δε μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα».
Απαντώντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά πως «συμπεριφέρεται σαν ψευτόμαγκας σε καφενείο, λέγοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «δεν μασάμε». «Τι δεν μασάτε; Το 1 εκατ. ανέργους; Ξεχάσατε πως είστε ο πρωθυπουργός, και όχι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης ή της αντιπολίτευσης;
Επίθεση στον Α. Τσίπρα εξαπέλυσε και ο Ε. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για δημαγωγία, για προτάσεις καταστροφικών πολιτικών που θα οδηγούσαν σε ζούγκλα, αλλά και για εκτόξευση αναληθειών έναντι του αγροτικού κόσμου και «παλαιοσυνδικαλιστικού τύπου πυροτεχνήματα».
«Πείτε μου μια επένδυση που έχετε στηρίξει; Όχι μια επένδυση χρυσού, όχι μια επένδυση μεταλλευτική αλλά μια επένδυση τουριστική έστω. Δεν υπήρχε πριν από λίγα λεπτά καμία επένδυση που να ξέρω ότι έχει στηρίξει και δεν έχει υπονομεύσει το κόμμα σας;»
Μάλιστα, διερωτήθηκε αν είναι θεμιτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρνει στα πρακτικά της Βουλής, φάκελο για μια επένδυση που φέρει την υπογραφή ενός υπαλλήλου της Deutsche Bank του Λονδίνου, ονόματι Νιλς Άκερμαν και ολοκλήρωσε κατηγορώντας τον ότι πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος.

Απαντώντας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον Ε. Βενιζέλο «συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας», υπενθυμίζοντας πως το χαράτσι της ΔΕΗ είχε εξαγγελθεί ως έκτακτο μέτρο και είχε τύχει της καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σήμερα ανακοινώνεται η παγίωσή του.
«Είναι αδιανόητο να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξή του από σκοτεινά κέντρα και κερδοσκοπικά κεφάλαια, εκείνοι που ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Ποιοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή εκείνοι που μιλούσαν για «Τιτανικό»; Εκείνοι που βγήκαν στις πλατείες ή εκείνοι που έκαναν παιχνίδια με το Τ+3 που έγινε Τ+10; Εκείνοι που έκαναν το PSI, ή εμείς που αντιστεκόμαστε

Σε ότι αφορά στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά ότι όσοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές 40 ετών θα παίρνουν σύνταξη στα 62», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα σας καλούσα ειλικρινά κ. πρωθυπουργέ, να πάμε να βρούμε μιαν αγρότισσα στη Μεσσηνία να μας πει αν έχει την δυνατότητα μετά από 50 χρόνια στα χωράφια να δουλέψει άλλα δυο χρόνια για να πάρει σύνταξη 330 ευρώ».
Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι συνιστώσες της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε: «Είμαστε κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» και διερωτήθηκε «και το δικό σας όνειρο πιο είναι ότι θα κυβερνήσετε με αυτοδυναμία; Εμείς είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής και εθνικής ευθύνης». «Ενώ στην αρχική του αγόρευση μας χαιρέτησε από τα μπλόκα των αγροτών, στην δευτερολογία μίλησε σαν μέλος της Βουλής των Λόρδων».
«Παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ενοχλείται γιατί υπήρξε αμφισβήτηση της ηθικής υπόστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν εσείς χωρίς καμία αίσθηση των συνεπειών συκοφαντείτε, χυδαιολογείτε, οργανώνετε πολιτικές σκευωρίες, αμφισβητείτε την ηθική υπόσταση των πολιτικών αντιπάλων είναι καλά;»

Ο Φ. Κουβέλης με την σειρά του υποστήριξε ότι: «Δεν αντιμετωπίζουμε τα αιτήματα των αγροτών με ψηφοθηρική λογική. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα εισοδήματα με τη διατήρηση παθογόνων καταστάσεων του παρελθόντος»
«Οι κινητοποιήσεις γίνονται στο έδαφος πραγματικών προβλημάτων. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική. Η δημοσιονομική στενότητα δημιουργεί περιορισμούς, που βεβαίως πρέπει να ξεπεράσουμε, αλλά αυτό μπορεί να γίνει με σταδιακές αλλαγές που θα επαναθεμελιώσουν την αγροτική παραγωγή και θα δημιουργήσουν νέα εισοδήματα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞ. ΕΛΛ. κ. Π. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί στη διάλυση της μεσαίας αγροτικής τάξης. Έκανε λόγο για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές της Τρόικα με στόχο να σταματήσει η πρωτογενής αγροτική παραγωγή ενώ επέκρινε την απουσία του πρωθυπουργού από την ομιλία του, υποστηρίζοντας ότι χώρο διαλόγου αποτελούν οι επίτροποι που ελέγχουν τα υπουργεία και όχι το Κοινοβούλιο.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατηγόρησε, για τα προβλήματα των αγροτών, τις πολιτικές της ΕΕ οι οποίες είναι κατά της μικρής αγροτιάς και ευνοούν την ανάπτυξη των ιδιοκτητών μεγάλων θερμοκηπίων.
«Εμείς δεν στηρίζουμε ούτε την ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ».

Τέλος ο γ.γ.  της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος πρότεινε την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή».


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.