μεταλλαγμένα προϊόντα ΜΑΘΕ ΤΙ

Top 10 των τροφών που προκαλούν καρκίνο και παχυσαρκία


Γνωρίζατε ότι τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου που έχουν διαγνωσθεί, μπορούν να αποφευχθούν μόνο με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής; Παρόλο που ο καρκίνος είναι μια από τις χειρότερες ασθένειες , αυτές οι 10 τροφές μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και πολλές χρόνιες παθήσεις.

1. Γενετικά τροποποιημένα-μεταλλαγμένα τρόφιμα (GMOs)

Αυτό είναι ένα από τα πιο τρομακτικά στατιστικά…. Περισσότερο από το 90% του καλαμποκιού και της σόγιας είναι γενετικά τροποποιημένα/μεταλλαγμένα. Η ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία μεταλλαγμένων τροφίμων έχει ενσωματωθεί στην τροφική μας αλυσίδα.

2. Pop corn μικροκυμάτων

Προσέξτε τις αναθυμιάσεις και τα μεταλλαγμένα! Δεν είναι μόνο οι σπόροι και τα έλαια μεταλλαγμένα αλλά και το τεχνητό άρωμα βουτύρου που περιέχει διακέτυλο (DiacetyL) που είναι τοξικό για τον άνθρωπο.

3. Κονσερβοποιημένα τρόφιμα

Οι κονσέρβες περιέχουν βισφενόλη Α που εκτός από καρκίνο μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και πολλά άλλα. Πειράματα έδειξαν πως μεταλλάσσει τα εγκεφαλικά κύτταρα των ποντικών.

Η βισφενόλη Α, γνωστή και ως ΒΡΑ (bisphenol A), είναι μία χημική ουσία που συναντάται σε συγκεκριμένα πλαστικά και ρητίνες. Μπορεί να βρεθεί στα πάντα, από σωλήνες νερού μέχρι και στην εσωτερική επένδυση συσκευασιών φαγητού και αναψυκτικών μέχρι και στο θερμικό χαρτί που χρησιμοποιείται για τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών.

η ΒΡΑ απαντάται πολύ συχνά και στις εποξειδικές ρητίνες, που χρησιμοποιούνται για να επενδύσουν εσωτερικά κονσέρβες και μπουκάλια και κάτω από τα καπάκια αυτών, και αυτός ο πλαστικός αριθμός φυλάσσεται μόνο για το πλαστικό που χρησιμοποιείται για το ίδιο το δοχείο και όχι για την εσωτερική του επένδυση. Για να περιορίσεις περαιτέρω την έκθεση σου, απέφευγε να πίνεις και να τρως από κονσέρβες και μεταλλικά κουτιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

4. Ψημένο κόκκινο κρέας

Παρόλο που το ψήσιμο του κρέατος είναι γευστικότατο, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ψήνοντας πολύ το κρέας αλλάζει η χημική σύσταση και η μοριακή δομή του κρέατος. Προτιμήστε το ελαφρώς ψημένο κρέας και ποτέ να μην σκληραίνει ή μαυρίζει στο ψήσιμο. Καλύτερα αίμα παρά κάρβουνο.

5. Επεξεργασμένη ζάχαρη

Γνωστό είναι πλέον ότι ανεβάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης και θρέφει τα καρκινικά κύτταρα, τα επεξεργασμένα σάκχαρα είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ κίνδυνος για την υγεία μας. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σακχάρων προέρχεται από μεταλλαγμένα ζαχαρότευτλα.

6. Αλλατισμένα, παστά, καπνιστά τρόφιμα

Για να επιμηκυνθεί ο χρόνος των τροφίμων που παραμένουν στο ράφι, τα γεμίζουν με συντηρητικά. Αυτά τα χημικά λοιπόν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα κύτταρα.

7. Αναψυκτικά

Γεμάτα με υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού (high-fructose corn syrup), χρώματα και άλλα χημικά, τα αναψυκτικά προσφέρουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ διατροφική αξία. Επίσης μπορούν να «κλέψουν» από το σώμα μας, τα καλά συστατικά από άλλες τροφές. Ναι… και τα διαίτης συμπεριλαμβάνονται.

8. Λευκό αλεύρι – Λευκά ζυμαρικά

Όταν το αλεύρι επεξεργάζεται όλη η διατροφική του αξία αφαιρείται και γίνεται λευκό μέσω αέριου χλωρίου. Επιπρόσθετα έχει τόσο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που οδηγεί σε υψηλή αντίσταση της ινσουλίνης στο σώμα μας. Το οποίο με τη σειρά του προκαλεί πάχος και θρέψη καρκινικών κυττάρων.

9. Ψάρια ιχθυοτροφείου

Το 60% των ψαριών ιχθυοτροφείου τρέφονται με αντιβιοτικά, φυτοφάρμακα και άλλα καρκινογενή χημικά….

10. Υδρογονωμένα έλαια

Τα φυτικά έλαια εξάγονται-παράγονται με χημικές μεθόδους από τις πηγές τους. Μετά επεξεργάζονται με χημικά και στο τέλος εμπλουτίζονται με χημικά ώστε να αλλάξει η μυρωδιά και η γεύση τους. Πιο τεχνητά γίνονται;

Αυτό συμπεριλαμβάνει μαργαρίνες, καλαμποκέλαιο, βούτυρα από μαργαρίνη, σπορέλαιο κτλ.

Μην πείτε πάλι «Ναι σιγά στο τέλος δεν θα τρώμε τίποτα», όλα είναι καρκινογόνα κτλ.

Βασίστε την διατροφή σας σε οργανικά φρούτα και λαχανικά, βιολογικό κρέας και οργανικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αποφεύγετε οτιδήποτε light, διαίτης, 0%, fat-free με κάθε κόστος. Για να αφαιρεθούν τα λιπαρά χρησιμοποιούνται επικίνδυνα χημικά.

OloiGiaOlous.gr

 


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.