1 ΟΛΟΙΓΙΑΟΛΟΥΣ

Γιώργος Μάνος, Life Coach: Έτσι θα βελτιώσετε τον εαυτό σας και θα εκπληρώσετε (όλους) τους στόχους σας!


Ο Γιώργος Μάνος ασχολείται με προσωπικό και επιχειρηματικό coaching. Προέρχεται από τον κλάδο των μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και μετά από μια επιτυχή καριέρα, αποφάσισε να ανακαλύψει και να πετύχει νέους στόχους, φοιτώντας στην International Coach Academy, που είναι αναγνωρισμένη από την International Coach Federation. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Καινοτομία, που του επιτρέπει να ελίσσεται στον επιχειρηματικό κλάδο.

Τι είναι το Life coaching; Τι περιλαμβάνει ακριβώς;

Το life coaching σχετίζεται με τη γενικότερη φιλοσοφία του coaching. Αποτελεί μια διαδικασία ανακάλυψης προσωπικών επιδιώξεων και επίτευξης στόχων, με σκοπό την αποτελεσματική προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Το άτομο, μέσω αυτής της διαδικασίας, θα κατορθώσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, τα συναισθήματά του, να εντοπίσει και να θέσει τους προσωπικούς του στόχους και να οδηγηθεί σταδιακά, με τη δύναμη του μυαλού και της θέλησης, αλλά και την επιστημονική υποστήριξη του coach, στην εύρεση των κατάλληλων, κατά περίπτωση, λύσεων. Βασίζεται στη σωκρατική μέθοδο του διαλόγου και βασικό σημείο αποτελεί η εύρεση λύσεων- απαντήσεων από το ίδιο το υποκείμενο. Έτσι αποφεύγονται οι καθοδηγούμενες -συχνά αναποτελεσματικές- έτοιμες λύσεις ενός συμβούλου.

Για ποιο λόγο θα συνιστούσες στον κόσμο να το ξεκινήσει;

Η καθημερινότητά μας αποτελείται από πολλούς μικρούς στόχους, που συνθέτουν το γενικότερο πλαίσιο της ζωής και της δράσης μας. Στο μακρο-επίπεδο του χρόνου οι στόχοι γίνονται μεγαλύτεροι και αποτελούν σημείο αναφοράς. Έτσι, το άτομο καλείται να ανακαλύψει και να αναπτύξει δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζεται με σωστό, προσωπικό προσανατολισμό τους στόχους του, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, με σκοπό να γίνει αποδοτικότερο και να φτάσει στην εκπλήρωσή τους.

2

Τι προσόντα απαιτούνται για να γίνει κάποιος life coach;

Εκτός από την εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση, που σήμερα πραγματοποιείται από εγνωσμένου κύρους σχολές coaching, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να διαθέτει θέληση για νέα γνώση, πίστη στις δυνάμεις και τους στόχους του, καθώς και πολύπλευρο ενδιαφέρον για προσφορά στο συνάνθρωπο και την κοινωνία. Ο επαγγελματίας coach έχει επεκτείνει αυτές τις δεξιότητες και φροντίζει συνεχώς για την προσωπική του ανάπτυξη, ώστε να είναι αποδοτικός στις πολλαπλές προκλήσεις της εργασίας του.

Από την εμπειρία σου, ποια είναι τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το άτομο αναγνωρίζει να ακούει τον εαυτό του και μέσα από τις απαντήσεις που καλείται να δώσει, ανακαλύπτει τη συνειδητότητα στις δράσεις του και στα αποτελέσματα που αυτές έχουν. Με την ολοκλήρωση ενός κύκλου συνεδριών, έχει τη γνώση και το στρατηγικό πλάνο του εαυτού του και των δυνατοτήτων του, ώστε να μπορεί, κατά περίπτωση, να ανασύρει τα κατάλληλα εργαλεία και, μόνο του πια, να θέτει, να σχεδιάζει και να οδηγείται στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του.

Το οικονομικό κόστος ποιο είναι περίπου;

Το coaching, όπως προαναφέρθηκε, αποτελείται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους, όπως το life coaching, το επαγγελματικό coaching, το επιχειρηματικό coaching και άλλα. Έτσι, το κόστος διαφέρει ανάλογα με το είδος και τη διάρκεια του προγράμματος.

Ποιες είναι κατά τη γνώμη σου οι προοπτικές ανάπτυξης αυτής της μεθόδου προσωπικής βελτίωσης;

Το coaching αποτελεί μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μέθοδο προσωπικής και επαγγελματικής βελτίωσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σταδιακά, έχει ενταχθεί σε επιχειρήσεις, οργανισμούς εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς βελτιώνει την επικοινωνία και ενισχύει την προσωπική και συλλογική αποδοτικότητα.

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τον Γιώργο Μάνο, επικοινωνήστε με το oloigiaolous


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.