kollias ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταραχή από την εισήγηση βουλευτή να ακρωτηριάζονται τα ζώα


Με εισήγησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κόλλιας ζητά να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα «επειδή δεν πονάνε», παρόλο που απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια.

Η εισήγηση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε η εισήγηση να μην γίνει νόμος του κράτους.
Η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. αναλυτικά:

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει επί της ουσίας η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε να μην γίνει νόμος του κράτους η εισήγηση του Κώστα Κόλλια του βουλευτή του κόμματος της Ν.Δ., ο οποίος ζητάει – αν και απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια – να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα (κοπή ουράς και αυτιών) «επειδή δεν πονάνε!».
Αυτά τα ευτράπελα και αναχρονιστικά ακούστηκαν χθες στη Βουλή από τον κ. Κόλλια και φάνηκε έτσι ξεκάθαρα πόσο επιδιώκει να υπερασπιστεί τις δραστηριότητες των ψηφοφόρων του χωρίς ίχνος ηθικής ή πραγματικής γνώσης των όσων συμβαίνουν εις βάρος των ζώων από εκτροφείς και κυνηγούς.
Η Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., και στους εισηγητές των άλλων κομμάτων επισημαίνει την παρανομία, που επιδιώκεται να ενδυθεί με τον μανδύα της νομιμότητας εις βάρος πάντα των ζώων, αν και αυτές οι πρακτικές ακρωτηριασμού των σκυλιών έρχονται σε αντίθεση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με την κοινή λογική και με την ηθική.
Οι πολίτες, οι φιλόζωοι αυτού του τόπου καλούνται από την Π.Φ.Π.Ο., τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και τα φιλοζωικά σωματεία να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την εκτροπή.
Διαμαρτυρηθείτε!
Στείλτε email διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στο: gge@ggk.gr, και μέσω twitter στον πρωθυπουργό στο @PrimeministerGR
Στο ΥΠ.Α.Α.Τ. στις εξής διευθύνσεις: minister-mailbox@hq.minagric.gr, info@minagric.gr, ka6u001@minagric.gr, minister@minagric.gr, director@hq.minagric.gr, ppapadaki@hq.minagric.gr.
Τα email των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή
Κώστας Κόλλιας Ν.Δ.: info@kolliaskostas.gr
Φωτεινή Πιπιλή Ν.Δ.: fpipili@gmail.com
Καφαντάρη Χαρά, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: harakafantari@yahoo.gr
Αποστόλου Βαγγέλης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: apostolou@syn.gr, e.apostolou@parliament.gr
Ψύρρας Θωμάς, ΔΗΜ.ΑΡ.: thomaspsyrras@gmail.com
Κασσής Μιχάλης ΠΑ.ΣΟ.Κ.: athens@mkassis.gr, ioannina@mkassis.gr
Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας της Π.Φ.Π.Ο.
«Ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας με έκνομους Βουλευτές.
Ο εισηγητής της Ν.Δ. τάσσεται κατά νόμων της Ε.Ε. για τα ζώα.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής του Νομοσχεδίου «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις», κ. Κόλλιας τάσσεται αναφανδόν κατά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την οποία και η χώρα μας έχει επικυρώσει με τον νόμο 2017/92 αλλά και κατά της εθνικής νομοθεσίας μας που απαγορεύουν τους ακρωτηριασμός ζώων, δείχνει να περιφρονεί νομοθεσία και όργανα, ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα των κυνηγοεκτροφέων.
Χάριν εκλογικής πελατείας; Μα δεν δηλώνει η κυβέρνηση ότι τέτοιες τακτικές ανήκουν στο παρελθόν;
Σύμπασα η Φιλοζωική Κοινότητα της χώρας αλλά και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου καταδικάζουν τέτοιες απόψεις που εκτός από αντίθετες με την ευζωία των ζώων είναι και μη σύννομες.
Η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την χώρα μας δεν συνάδει με άρνηση της εφαρμογής Κοινοτικών Κανονισμών και οδηγιών.
Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους, αλλά ιδίως στον κ. Κόλλια, ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς την οποία η χώρα μας επικύρωσε με τον Ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, απαγορεύει ρητά μη θεραπευτικές επεμβάσεις σε ζώα, κάτι που ισχυροποίησε ο Ν.4039/2012.
Διότι η κοπή των ουρών και αυτιών στους σκύλους δεν ικανοποιεί παρά μόνο το prestige των ιδιοκτητών τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυά περί δήθεν ευζωίας τους.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την υπ αριθμ. 326/2013 πράξη, γνωμοδότησε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία που δεν μπορεί να αλλάξει με εθνική νομοθεσία.
Τα άρθρα που αφορούν τους ακρωτηριασμούς ζώων όπως έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα, τόσο στον Ν.4039/2012 όσο και στις υπό ψήφιση τροπολογίες, ακολουθούν τους κανόνες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση και έτσι πρέπει να είναι.
Κάθε εκτροπή από αυτή, σημαίνει μη αποδοχή και σεβασμό στους κοινοτικούς κανονισμούς και οδηγίες κάτι που δεν συνάδει με αυτό που λίγες μέρες πριν η χώρα μας ανέλαβε θα ενημερωθεί άμεσα ο Αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε.
Ακόμα μία εξαίρεση, μετά τις παραστάσεις – τσίρκο με ζώα της άγριας ζωής, δελφίνια κλπ και της ιππικής δεξιοτεχνίας, όπως ονομάζεται – και ο νόμος αυτός, δήθεν για την προστασία των ζώων θα λάβει επάξια τον τίτλο «Ο Νόμος της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ» ή ο Νομος των κυνηγο-εκτροφέων και άλλων επιχειρηματιών.
Στις επερχόμενες τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις η φιλοζωική κοινότητα, που μετρά πάνω από 1.500.000 πολίτες, θα δώσει την απάντησή της σε όσους πίσω από νόμους προστασίας των ζώων ικανοποιούν αλλότρια οικονομικά συμφέροντα».


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.