Carbonara, η αυθεντική!
Είναι κοινό μυστικό ότι οι παιδικές μας μνήμες είναι γεμάτες με διάφορες καρμπονάρες πνιγμένες στην κρέμα γάλακτος και ότι αυτή η εικόνα είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μας.
Όμως, επειδή πλέον έχουμε μεγαλώσει και ήρθε η ώρα να τρώμε πιο σωστά και έξυπνα, ήρθε λοιπόν η ώρα να δοκιμάσουμε την αυθεντική ιταλική συνταγή.
Η οποία χαρακτηρίζεται από έναν ρουστίκ χαρακτήρα – μέσα στην απλότητά της.
2 αυγά
200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
150 γρ μπέικον ή πανσέτα σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια για όση ώρα λέει το πακέτο τους σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Σε ένα τηγάνι έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα. Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά με το τυρί στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!