Δεξιά_Αριστερά ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Για ποια αριστερά και δεξιά μιλάτε; – του Θεόδωρου Κούνα


Σήμερα, διάβασα την πρόσκληση για «Ενιαία και ισχυρή Κεντροαριστερά» που συνυπογράφουν 58 προσωπικότητες. Άρχισα να σκέφτομαι ότι μάλλον κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι κάτι τέτοιες ιδέες ρομαντικές έχουν σβήσει, τουλάχιστον προς το παρόν και άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη κατάσταση, με ορισμένα  περιθώρια, μνημόνια και συγκεκριμένους κανόνες παιχνιδιού.

Μια χώρα για να επιβιώσει να έχει φιλελεύθερα, συντηρητικά, κομμουνιστικά, δεξιά, αριστερά, κεντρώα, ακροαριστερά χαρακτηριστικά. Όλα μαζί σε ισορροπία.

Κάποιοι σαφώς θα αναρωτηθείτε, πως γίνεται αυτό; Μήπως είναι αμπελοφιλοσοφίες;

Όχι δεν είναι. Χρειαζόμαστε μια «ολιστική κυβέρνηση»! Ο κόσμος έχει προβλήματα που τα αξιολογεί με διαφορετική προτεραιότητα και άλλη οπτική γωνία. Άλλος πιέζεται από την άναρχη οργάνωση του κράτους, άλλος από την αδικία, άλλος από την υγεία, άλλος από την πείνα, άλλος από την ανεργία και άλλος από τους φόρους.

Για κάθε ένα  το μεγαλύτερο πρόβλημα ,είναι το δικό του πρόβλημα. Το πώς θα λυθεί δεν τον ενδιαφέρει. Θέλει όμως να δει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Θέλει να δει ΠΡΟΟΔΟ.

Κυρίες και κύριοι, δεν μπορείτε να μιλάτε για ιδεολογία τη στιγμή που όλοι έχετε εγκλωβιστεί σε μια παγκόσμια πολιτική πορεία. Πώς γίνεται να θέλει η Ευρώπη «δεξιά μέτρα» αλλά να έχετε αριστερή κυβέρνηση; Μήπως θέλετε να φύγετε από το Ευρώ;

Μπορεί να μας πει κάποιος τι  δεν έχουμε καταλάβει; Βλέπετε όλα αυτά που σας αναφέρω δεν είναι τυχαία. Ας πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα:

ΣΥΡΙΖΑ και ραγδαία άνοδος: Θέλετε να πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι έγιναν ξαφνικά ριζοσπάστες;

ΣΩΣΤΟ: Όταν έχουν βγάλει ρίζες επί 20 χρόνια «επαγγελματίες» πολιτικοί και στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα βλέπουν έναν επαναστάτη νέο, δυναμικό (στυλ Ανδρέα Παπανδρέου) που θα επαναφέρει τα κεκτημένα.  Ναι εκεί θα πάνε εφόσον δεν αποφασίσατε να αποχωριστείτε τις καρέκλες σας, κύριοι Βουλευτές. Άσχετο αν κάποιοι τις μετακομίσατε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χρυσή Αυγή και ραγδαία άνοδος: Θέλετε να πιστεύετε ότι οι ψηφοφόροι είναι ναζιστές, ακροδεξιοί, φασίστες κτλ;

ΛΑΘΟΣ: Απλά η Χρυσή Αυγή, επικοινωνιακά ικανοποιεί ορισμένους στόχους που ζητάει ο κόσμος. Ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια.

Τώρα μετά από τόσο καιρό, σε ένα κόσμο περικυκλωμένο από φτιαχτές ιδεολογίες, προδιαγεγραμμένες πορείες και πολιτικές, θέλετε να κάνετε τη διαφορά;

ΟΧΙ, δεν θα τα καταφέρετε γιατί δεν έχετε μάθει έτσι. Τώρα πια χρειαζόμαστε διαχειριστές καλούς, όχι μόνο ηγέτες. Να λένε  λιγότερα από όσα κάνουν.

Οι ηγεσίες έπρεπε να χαράξουν την πορεία της χώρας πριν να μπει σε «δεσμά». Όταν τυφλωμένοι από την καταναλωτική μανία που δημιούργησε το άπλετο «δανεικό» χρήμα, δεν βρέθηκε κάποιος να πατήσει φρένο. Όταν τυφλωμένοι από την «αναγκαστική» διασκέδαση δεν μας ξύπνησε κανείς.

Τώρα απλά βοηθήστε αυτή τη χώρα και το λαό της να αναπνεύσει και αφήστε αυτά που ξέρατε. Ανοίξτε χώρο στην πολιτική για άγνωστους, εργαζόμενους, νέους και ανθρώπους που έχουν δουλέψει.

Τα χαιρετίσματά μου,

Θεόδωρος Κούνας


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.