ÁÈÇÍÁ - ÄÉÊÇ ÁÊÇ ÔÓÏ×ÁÔÆÏÐÏÕËÏÕ 
(EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ) ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή συνεχίζεται, η δίκη Τσοχατζόπουλου


Με διαρκή επεισόδια συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου. Οι συνεχείς φραστικοί διαπληκτισμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά και τους εισαγγελείς της έδρας σημάδεψαν τη διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των χειρόγραφων σημειώσεών του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται, χαρακτηρίζοντας μάλιστα κάποιους δικαστικούς λειτουργούς ως «κυνηγούς κεφαλών». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, αξιολογώντας τα έγγραφα που αναγνώστηκαν, επεσήμανε πως είναι προφανής η προσπάθεια του πρώην υπουργού τόσο για το «μπλοκάρισμα» των λογαριασμών του στο εξωτερικό όσο και για να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε δώσει στον Γιάννη Σμπώκο προκειμένου να «ξεπλυθούν».
Παρατίθενται οι διάλογοι
Εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος:
Παρατηρώ αγωνιώδη προσπάθεια του πρώτου κατηγορούμενου για μπλοκάρισμα λογαριασμών στο εξωτερικό. Γιατί; Προφανέστατα είχαν μιανθεί… Παρακολουθούμε ότι γίνονται συνεχή αιτήματα προς τον Σμπώκο, με παρακλήσεις και απειλές για επιστροφή χρημάτων που, όπως λέει, του είχε δώσει να διακινήσει για λογαριασμό του. Εγώ παρατηρώ ότι τα είχε δώσει για λεύκανση στον κύριο Σμπώκο.
Βιάστηκαν όσοι έβγαλαν συμπεράσματα από την ανάγνωση των εγγράφων. Από χαρτιά, τυχαία κείμενα που κανένας δεν ξέρει από πού προέρχονται. Οι κατηγορίες είναι έωλες και συκοφαντικές για εμένα. Αυτά που επικαλεστήκατε δεν αποδεικνύονται. Επομένως, κύριοι όσοι βγάλατε συμπεράσματα να τα πάρετε πίσω και να ζητήσετε συγγνώμη.
Πολ. Αγωγή: Σας οφείλει τελικά λεφτά ο κ. Σμπώκος; Δεν μας είπατε.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εξελιχθεί σε διώκτες κεφαλών!
Πρόεδρος: Τα ντοκουμέντα που διαβάστηκαν κάτι άλλο είπαν…
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Αν έχετε στοιχεία ότι δικαστικοί εμπλέκονται, να τα καταγγείλετε. Η Δικαιοσύνη είναι για όλους ίδια.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Έγινε συναλλαγή με κρατουμένους.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέμεινε μέχρι τέλους πως οι σημειώσεις που αναγνώστηκαν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να στοιχειοθετήσουν τις σε βάρος τους κατηγορίες υποστηρίζοντας πως είναι έγγραφα που προέρχονται από διάφορες πηγές.
Παρατίθενται οι διάλογοι:
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: Αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει, κυρία μου; Το τυχαίο χαρτί του δρόμου;
Πρόεδρος: Μη διακόπτετε, κύριε Τσοχατζόπουλε.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Προσπαθούν να κάνουν και εικασίες…
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Υπάρχει χειρόγραφο όπου αναγράφεται «δεν φαίνεται ευθεία ανάμειξη Βluebell και ΤΟR». Τι σημαίνει;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι κάποια σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο μου. Έρχονταν σημειώματα από διάφορες πηγές. Μα είναι δυνατόν; Τι μου λέτε; Το 2004 επειδή δεν τα ξέρετε, ταλαιπωρηθήκαμε με την υπόθεση των ΤΟR για δύο χρόνια. Υπήρξαν παράλληλα κουβέντες, συζητήσεις και δημοσιεύματα για δήθεν μίζες που δεν είχαν καμία σχέση με μας. Καλοθελητές έστησαν το σενάριο. Μπλέχτηκε από τον Τύπο η Bluebell. Μιλούσαμε για διακινήσεις χρημάτων μέσω εταιρειών και όχι σε πρόσωπα… Ο άνθρωπος που το έγραψε λέει ότι δεν βρήκε σχέση…
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Ζητάτε βοήθεια για να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτές είναι προτάσεις συνεργατών που γίνονται σε ένα γραφείο. Είναι παράνομο αυτό… Δεν μπορούμε να μπούμε σε συζητήσεις, να μπούμε στα χαρτιά. Εσείς φαντάζεστε κάτι και θέλετε να το αποδείξω…
Πρόεδρος: Υπάρχουν κατηγορούμενοι.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχουν κατηγορίες. Είναι ψεύτικες… ότι έχω στήσει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει δωροδοκία δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση.
Πρόεδρος: Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Όλα είναι ψέμα!
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Προσπαθούμε να δούμε αν είναι βάσιμες οι κατηγορίες. Πρέπει να μας βοηθήσετε, αν θέλετε…
Άκης Τσοχατζόπουλος: Σας βοηθάω να φύγουμε από τον δρόμο τον διπολικό που έχουν στήσει κάποιοι…
Εισαγγελέας Αδηλίνη: Ποιοι συνεργάτες σας απειλούνται από τη Δικαιοσύνη και τους καλείτε σε συνεννόηση και αλληλεγγύη;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι σημειώματα εργασίας… Ενότητα γράφει, είναι απειλή; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ενότητα ή η αλληλεγγύη είναι απειλή
.
Όταν στο δικαστήριο άρχισαν να διαβάζονται οι σημειώσεις στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα «Μιλτιάδης» και σε δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε για άλλη μία φορά.
Παρατίθενται οι διάλογοι:
Πολιτική Αγωγή: Είναι σημαντικό αυτό γιατί αναφέρεται στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος υπουργός; Μιλτιάδης λέει… Ποιος το λέει… Εσύ λες υπουργός… Με δική σας ευθύνη, κύριε πρόεδρε, βλέπετε τι γίνεται…
Πρόεδρος: Αν αναγνωρίζετε ότι είναι δική ας η γραφή… Είναι δικά σας;
Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι σκέψεις. Έχω γράψει εγώ, έχει γράψει άλλος…
Πολ. Αγωγή: Αναφέρονται πρόσωπα που είναι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Και λοιπόν;
Πρόεδρος: Θα διαβάσουμε αυτά που πρέπει στο δικαστήριο.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Τα διαβάζετε όλα, όμως, κύριε πρόεδρε.
Πολιτική Αγωγή: Αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει, κυρία μου; Το τυχαίο χαρτί του δρόμου;
Πρόεδρος: Μη διακόπτετε, κύριε Τσοχατζόπουλε.
Άκης Τσοχατζόπουλος: Προσπαθούν να κάνουν και εικασίες…


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.