IMG_54311-1024x520 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φτιάξτε την αυθεντική Jack Daniels sauce


Η κλασική, αμερικάνικη, γλυκοπικαυτερή sauce που ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα (και κυρίως τα κόκκινα) είναι ιδανική για ένα κυριακάτικο μπάρμπεκιου, αλλά και ένα ξεχωριστό γεύμα με πλούσιες γεύσεις.

Υλικά:
• 1 κεφάλι σκόρδο
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• 2/3 κούπας νερό
• 1 κούπα χυμό ανανά
• 1/4 κούπας teriyaki sauce
• 1 κουταλιά soy sauce
• 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
• 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey
• 1 κουταλιά λιωμένο ανανά
• 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι Καγιέν

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες του έτσι ώστε να στέκεται. Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τον χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και την ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας χαλαρά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.

3. Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με την σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

4. Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει.

Έξτρα Συμβουλή: Αφήστε την σάλτσα να κρυώσει και διατηρήστε την σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν την βάλετε στο κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος, προσοχή να την αλείψετε λίγη ώρα πριν βγάλετε το κρέας από την φωτιά γιατί καίγεται εύκολα και πικρίζει.

Καλή όρεξη!


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.