Φτιάξτε την καλύτερη sauce για κρέατα
Η Gloria Pitzer έκανε καριέρα κουβαλώντας το προσωνύμιο » The Recipe Detective». Και αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν πιο κυριολεκτικό.
Στις αρχές του 19ου αιώνα ο προσωπικός σεφ του βασιλιά Γεωργίου του Δ”, Henderson William Brand, δημιούργησε μία σπέσιαλ σως για την αυτού μεγαλειότητα που είχε μεγάλη αδυναμία στο κόκκινο κρέας. Όταν ο σεφ αποχώρησε από το παλάτι άνοιξε την εταιρεία «Brand&Co» όπου καταπιάστηκε κυρίως με τις συνοδευτικές γεύσεις των κρεάτων και λοιπά ενισχυτικά.
Η Α1 είναι η πιο διάσημή σως του. Αν την δοκιμάσετε, θα σας φανεί απόλυτα δικαιολογημένο.
Ας δούμε βήμα-βήμα την συνταγή:
1 κ.σ πάπρικα
1/4 κ.σ πιπέρι Cayene
1 σκελίδα σκόρδο πατημένη ή 1 κ.σ σκόνη σκόρδου
1 φιλετάκι αντζούγια
6 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο
1 κ.σ χοντρό πιπέρι
1/2 κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.σ κανέλλα
1 κ.σ κλωναράκια γαρύφαλλου
1/2 κ.σ κάρδαμο
3 σταγόνες ταμπάσκο
6 δάχτυλα κόκκινο κρασί
2 δάχτυλα ροζέ κρασί
1 δάχτυλο λευκό ξύδι
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από το ξύδι, το ταμπάσκο και το κρασί) σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενποιηθεί σωστά το μείγμα σας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύδι, το ταμπάσκο και το κρασί. Ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Κλείστε το μάτι 2-3 λεπτά πριν φτάσει σε σημείο βρασμού. Αφήστε το να κρυώσει και ανακατέψτε ξανά. Τοποθετήστε το μισό σε βαζάκι στην συντήρηση του ψυγείου (θα κρατήσει περίπου 6 μήνες) και το άλλο μισό σε τάπερ στην κατάψυξη (θα διατηρηθεί για χρόνια).
OloiGiaOlous (M.M)