koutosgiannis ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώργος Κουτσογιάννης: Ένας νέος με όραμα..βλέπει το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας


Το αφιέρωμα του oloigiaolous.gr στους νέους που αποφάσισαν να ασχοληθούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συνεχίζεται…Μπορεί οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι να είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά οι σπουδές και η κατάρτιση του Γιώργου Κουτσογιάννη σε συνδυασμό με την αγάπη του για την πόλη που ζει εντυπωσιάζουν!

Ο Γιώργος Κουτσογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Στα 30 του χρόνια αποφασίζει να συμμετάσχει ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης του, γιατί όπως αναφέρει και ο ίδιος «Δεν πάει άλλο».

Απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός με MBA στη διεθνή διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και MSc στα πληροφοριακά συστήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργαζόμενος στο χώρο της αεροδιαστημικής, ο Γιώργος θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος για να υποστηρίξει βασικές αλλά και καινοτόμες εφαρμόσιμες προτάσεις.

Η συνέντευξη

•Ποια είναι τα κίνητρα ενός νέου ανθρώπου να ασχοληθεί με την πολιτική;

Σε ότι με αφορά, το κίνητρο να ασχοληθώ με την πολιτική, είναι η ίδια η πολιτική. Και για να γίνω πιο ακριβής: η κάκιστη κατάσταση των πολιτικών πραγμάτων τόσο σε εθνικό, όσο και στο τοπικό επίπεδο. Η οικονομική κρίση, η εφαρμογή των μνημονίων, όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των αδύνατων συμπολιτών μας, έχει δημιουργήσει μία πραγματικά ασφυκτική κατάσταση, η οποία εκφράζεται με αυτοκτονίες πολιτών και με αυτό που αποκαλείται «εθνική κατάθλιψη». Αυτά τα φαινόμενα γίνονται έντονα και τα βλέπουμε καθημερινά και στην πόλη μας, την Καλλιθέα. Ο δημότης αισθάνεται απροστάτευτος, η ανεργία μαστίζει τους νέους της Καλλιθέας και, γενικά, η ποιότητα της ζωής του έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Αντί, λοιπόν, να επιλέξω τη φυγή στο εξωτερικό, όπως κάνουν πολλοί νέοι της ηλικίας μου, επιλέγω να μείνω στη χώρα και στην πόλη μου και να τη βοηθήσω όσο μπορώ να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί της. Οι σπουδές μου και η ένταξή μου στο χώρο της παραγωγής και της εργασίας από πολύ μικρή ηλικία, νομίζω ότι προσφέρουν τα εχέγγυα μιας καλής προσπάθειας προς όφελος των δημοτών της Καλλιθέας μας.

•Αξίζει ένας καταρτισμένος νέος με υψηλό μορφωτικό επίπεδο να ασχοληθεί ενεργά με το πολιτικό γίγνεσθαι;

Το υψηλό μορφωτικό επίπεδο μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζεται με αρχές και αξίες που στόχο έχουν τον άνθρωπο, τα προβλήματα και τις αγωνίες του για μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, ανθρώπινη, που να προσφέρει ευκαιρίες στους δημότες της, που να απαλύνει τον πόνο από την οικονομική κρίση και να τον βοηθάει να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ιδίου και των παιδιών του.Tότε, απαντώ ανεπιφύλακτα ΝΑΙ, αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι.

•Πώς κάποιος που εργάζεται στον τομέα της αεροδιαστημικής αποφασίζει να συμμετάσχει στα κοινά της πόλης του;

Ο τομέας της αεροδιαστημικής στον οποίο εργάζομαι, μου έδωσε την ευκαιρία να έλθω σε επαφή με ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι διαθέτουν γνώσεις, ευρύτητα σκέψης, πρωτοποριακές ιδέες και καινοτομικές προτάσεις. Όλα αυτά με έκαναν να διαμορφώσω έναν τρόπο σκέψης που δε φοβάται, αλλά αντιθέτως επιδιώκει τις τομές, τις άμεσες παρεμβάσεις και, αν χρειαστεί, ακόμα και τις ρήξεις με οποιονδήποτε, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Καλλιθέας. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου ότι ο δήμος μας χρειάζεται ανθρώπους να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών, με ένα εντελώς καινούριο τρόπο, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις και τις ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος. Η δουλειά μου στον τομέα της αεροδιαστημικής με έμαθε να δουλεύω ομαδικά, να προσπαθώ να δημιουργήσω γύρω μου κουλτούρα εργατικότητας και καινοτόμων εφαρμόσιμων προτάσεων. Αυτή την πρακτική που ακολουθώ στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις θα επιδιώξω με όλες μου τις δυνάμεις να εφαρμόσω και να στηρίξω σαν σύμβουλος και στο Δήμο Καλλιθέας, εάν οι συνδημότες μου με εμπιστευθούν στις επερχόμενες εκλογές.

•Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς τώρα με την αυτοδιοικητική σκηνή;

Η απάντηση είναι απλή. Η Καλλιθέα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Βλέπω, με λύπη μου είναι η αλήθεια, κάποιους άλλους δήμους να προοδεύουν σε αρκετούς τομείς, σε αντίθεση με την Καλλιθέα, που παρά τις καλές προθέσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών, έχει μείνει στάσιμη σε πολλούς τομείς. Τον τόπο αυτό τον αγαπώ. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα και εδώ θελω να μεγαλώσουν και τα παιδιά μου. Κάθε δρόμος της Καλλιθέας μας, κάθε γωνιά της κρύβει μέσα της και μια ανάμνηση ζωής. Νομίζω ότι πλέον έχω την ωριμότητα, τις γνώσεις και τη θέληση να προσφέρω στην πόλη που αγαπώ, στην Καλλιθέα μας, την πόλη της καρδιάς μας!

•Ποιο ήταν το βασικό κριτήριο που σε έκανε να επιλέξεις την παράταξη « Η Καλλιθέα Αλλάζει»;

Ο συνδυασμός τον οποίο επέλεξα να συμμετάσχω, αποτελείται από ανθρώπους με τεράστια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με γνώσεις και μεράκι. Οι περισσότεροι από τους συνυποψηφίους μου στο συνδυασμό, έχουν την ίδια όρεξη και διάθεση για δουλειά και παρόμοια όνειρα με τα δικά μου για την Καλλιθέα μας. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε ο υποψήφιος δήμαρχός μας, ο κος Δημήτρης Κάρναβος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο νέο, σεμνό, χαμηλών τόνων, έναν άνθρωπο των έργων όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν και όχι των πολλών λόγων. Έχει διατυπώσει ένα σφαιρικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Καλλιθέα, το οποίο αφορά όλους τους τομείς: το περιβάλλον, την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και οικονομίας, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ανάπλαση της παραλίας των Τζιτζιφιών, τη φροντίδα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, την υγεία και πολλά άλλα. Μερικά από αυτά, όπως λ.χ. τη διάθεση προϊόντων απ’ ευθείας από τους παραγωγούς προς τους δημότες μας –δίχως την παρεμβολή μεσαζόντων που ανεβάζουν τις τιμές- καθώς και το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς από ομάδες εθελοντών τα έχει ήδη κάνει πράξη και από το πόστο της αντιπολίτευσης. Συμπερασματικά, θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να υλοποιήσει τον τίτλο του «Η Καλλιθέα αλλάζει». Πράγματι, εάν οι συνδημότες μας εμπιστευθούν το συνδυασμό μας, ο τόπος μας θα αλλάξει ουσιαστικά.

•Εφόσον εκλεγείς ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου για την Καλλιθέα;

Με τους πολίτες που μιλάω καθημερινά σαν πρώτο πρόβλημα μου αναφέρουν την έλλειψη καθαριότητας από τους δημόσιους χώρους. Κύριο μέλημα λοιπόν η καθαριότητα της πόλης μας. Ζούμε σε μια βρώμικη πόλη. Η Καλλιθέα μας πρέπει να γίνει πιο καθαρή.
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθώ είναι η ανακούφιση των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Δεν δέχομαι π.χ. ως άνθρωπος, πολλοί μικροί μαθητές της Καλλιθέας να μην έχουν να αγοράσουν τετράδια και σχολικά είδη. Οι σχολικές επιτροπές του δήμου θα πρέπει να ασχοληθούν επισταμένως με ζητήματα που αφορούν την εξασφάλιση όλων εκείνων των υλικών όρων που θα εξασφαλίζουν την ομαλή φοίτηση των μαθητών στα σχολεία της πόλης μας.
Επίσης, υπάρχουν πολλά περιθώρια παρέμβασης στον τομέα του αθλητισμού με τη δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων. Στην αξιοποίηση και ανάδειξη μνημείων του πολιτισμού, όπως το σπίτι της Αικ. Λασκαρίδου με τη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Σκοπεύω να βοηθήσω προς την κατεύθυνση, της αξιοποίησης δημοτικών εκτάσεων, την εκπόνηση μελετών και ένταξή τους στα προγράμματα της Ευρ. Ένωσης (ΕΣΠΑ). Γενικά, υπάρχουν περιθώρια παρέμβασης σε πολλούς τομείς και καλώ προσωπικά κάθε συνδημότισσα και συνδημότη να μας δώσουν την ευκαιρία να προσπαθήσουμε. Εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Προσωπικά, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν με ενδιαφέρει η «θέση» ή η καταξίωση, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα διαθέτω από τη δουλειά μου. Εκθέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, για να δουλέψω με όρεξη και μεράκι για το δήμο μας. Όλοι μαζί μπορούμε και θα αλλάξουμε την Καλλιθέα!

•Τι θα έλεγες στους μεγαλύτερους ψηφοφόρους για να τους πείσεις να ψηφίσουν νέους ανθρώπους σαν εσένα;

Θα τους έλεγα ότι το σημαντικότερο ρόλο δεν τον διαδραματίζει αποκλειστικά η ηλικία. Μπορεί κάποιος να είναι νέος ηλικιακά και να έχει απαρχαιωμένες ιδέες και τρόπο σκέψης. Αλλά και το αντίθετο. Επομένως, θα τους καλούσα να μελετήσουν το βιογραφικό του καθενός και –κυρίως αυτό- να εμπιστευθούν το ένστικτό τους. Οι ψηφοφόροι, μεγαλύτεροι ή μικρότεροι στην ηλικία, αγαπούν τον τόπο τους. Σε αυτόν ζουν, σε αυτόν μεγαλώνουν τα παιδιά τους, σε αυτόν δημιουργούν. Η αγάπη για την Καλλιθέα μας θα τους οδηγήσει να ανακαλύψουν ποιοι από όλους εμάς τους υποψηφίους που ζητούν την ψήφο τους, μοιράζονται πραγματικά, και όχι ρητορικά, την ίδια αγάπη, τον ίδιο έρωτα για την πόλη που μεγαλώσαμε και ζούμε με αυτούς. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση τους, η οποία με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της πόλης.

 

 


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.