Οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν για τους τάφους των νεκρών
Όταν ο Σοφοκλής έγραφε, την τραγωδία που περιγράφει τις προσπάθειες της Αντιγόνης να θάψει τον αδερφό της και να του αποδώσει τις τιμές που κάθε νεκρός δικαιούται, παρά την απαγόρευση, με κίνδυνο ακόμη και να τιμωρηθεί όπως και έγινε, σίγουρα δεν θα φανταζόταν την κατάντια των σύγχρονων Ελλήνων.
Κι όμως, κοντά 25 αιώνες μετά την συγγραφή της «Αντιγόνης» ο λαός που τιμούσε τους νεκρούς του όσο κανείς σήμερα αδυνατεί να φροντίσει έστω για τα απαραίτητα.
Σύμφωνα με έρευνα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων dogma.gr, σε κοιμητήρια, γραφεία τελετών και κατασκευαστές μνημείων, το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αδυνατούν να κατασκευάσουν τάφους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Σε πολλά κοιμητήρια, ειδικά στις οικονομικές ζώνες, η θέα των τάφων που αντί για μνήμα έχουν μόνο το καρτελάκι με τον αριθμό που παραπέμπει στα στοιχεία του νεκρού, γίνεται όλο και πιο συχνή.
Δείτε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ