Η καλύτερη συνταγή για το απόλυτο μουσταρδόμελο
Είτε το πούμε σως, είτε σάλτσα, είτε vinaigrette, ως μερακλήδες μας αρέσει να το λέμε μουσταρδόμελο και συνοδεύει θαυμάσια τις πράσινες σαλάτες μας αλλά και τα πουλερικά ή τις πατάτες φούρνου.
Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε να προσθέσουμε γιαούρτι και αρωματικά, ή χυμό πορτοκαλιού και κάππαρη, ή λιαστή ντομάτα και βασιλικό.
Υλικά
- ⅔ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ, ή στο μούλτι, ή σε ένα άδειο μπουκάλι και περιχύνουμε τη σαλάτα με όση ποσότητα μας αρέσει.
Αν η σάλτσα προορίζεται για ψητά ή πουλερικά την κάνουμε ένα κλικ πιο έντονη αυξάνοντας κατά βούληση την ποσότητα της μουστάρδας.
Όση περισσέψει, την φυλάμε στο ψυγείο για την επόμενη φορά.