Οι τροφές – ασπίδα κατά του καρκίνου του μαστού
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου παγκοσμίως και την πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό.
Οι ακριβείς αιτίες εμφάνισης της νόσου δεν είναι γνωστές, ωστόσο υπάρχουν παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, κληρονομικότητα, αλκοόλ, παχυσαρκία, κάπνισμα, καθιστική ζωή κ.α
Υπάρχουν όμως και παράγοντες οι οποίοι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού όπως είναι η διατροφή και οι εν γένει καθημερινές συνήθειες της ζωής μιας γυναίκας. Στον τομέα της διατροφής περιλαμβάνονται και τροφές που αποτελούν ασπίδα κατά του καρκίνου όσον αφορά την πρόληψη αλλά και τη μείωση των μεταστάσεων. Ας δούμε κάποιες από αυτές:
1. Κουρκουμάς
2. Ντομάτες
3. Μούρα
4. Αβοκάντο
5. Κόκκινο κρασί
6. Λαχανάκια Βρυξελλών
7. Χυμός ροδιού
8. Πράσινο τσάι
9. Σκόρδο
10. Λάδι από λιναρόσπορο
11. Σπανάκι
12. Γκρέιπ φρουτ
13. Κουνουπίδι
14. Μπρόκολο
15. Κεράσια
16. Αγκινάρες
17. Φαιοφύκη (είδος από θαλάσσιο φύκι)