10912824_10153053180690820_1059957739_n ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπακέας: «Είναι βασικό να ανανεωθεί το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας»


 

Ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Μπακέας, μας έδωσε μια πολύ καλή εικόνα για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική. Είναι ένα στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, που έχει ζήσει μακριά από όλα αυτά που κατηγορείται η πολιτική σήμερα. Ένας άνθρωπος έμπειρος στη ζωή και τον εργασιακό βίο που μας έδειξε ότι έχει τις αρχές που έπρεπε να έχουν όλοι.

Κύριε Μπακέα, γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική και για ποιον λόγο επιλέξατε «Το Ποτάμι»;

Σας ευχαριστώ που με καλέσατε. Το ίδιο το «Ποτάμι» ήταν η κινητήριος δύναμη που με ώθησε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Από τις εκλογές του 2012 και μετά είχαν ξεκινήσει οι προβληματισμοί μου για την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας. Σε κάθε αναζήτηση λύσης κατέληγα ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι η ελάχιστη ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας με προφανής συνέπεια την εξάρτησης του πολιτικού με τον πολίτη σε επίπεδο πελατειακού κράτους.

Το «Ποτάμι» σήμερα έχει την καθαρότητα προσώπων , θέσεων και λογικής που χρειάζεται άμεσα η χώρα και κυρίως χωρίς καμία εξάρτιση από κανέναν. Θεωρώ ότι το timing του «Ποταμίου» για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι μια ευκαιρία να ενεργοποιηθούν οι νέοι αλλά και οι απογοητευμένοι άξιοι που έχουν αποστασιοποιηθεί από την ενεργό πολιτική και τους χρειάζεται η χώρα.

Το Ποτάμι αποτελεί μια νέα επιλογή, απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους, ενώ δεν ταυτίζεται έντονα με κάποιο κατεστημένο ιδεολογικό ρεύμα. Θεωρείτε ότι ένα τέτοιο κόμμα έχει θέση αλλά και προοπτικές να πρωταγωνιστήσει, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας –κατάρρευση του δικομματισμού, ακραία πόλωση, ενίσχυση των άκρων- τα τελευταία χρόνια;

Κατανοώ ότι μετά από 40 χρόνια δικομματισμού είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί ο πολίτης ένα κίνημα που δεν δεσμεύεται από ιδεολογίες. Είμαστε ένα κίνημα λογικής , σύνθεσης και λύσεων. Το «ποτάμι» όχι μόνο έχει θέση πλέον στον πολιτικό χάρτη αλλά πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι την εμφάνιση του. Θα πρέπει η κοινωνία μας να το είχε εμφανίσει νωρίτερα και να είχε ανανεώσει ήδη το πολιτικό δυναμικό της χώρας.

Κατά τη γνώμη σας, ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητες και οι κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα που θα κυβερνήσει μετά την 25η Ιανουαρίου;

Πρώτα και πάνω από όλα η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Δεν πρέπει να παίζουμε με κατακτήσεις του ελληνικού λαού που έγιναν με θυσίες.

Προσωπικά η αναθεώρηση του συντάγματος είναι ένα θέμα που με αγγίζει ιδιαίτερα. Δεν έπρεπε να έχουμε πάει σε εκλογές χωρίς να ορίσουμε αναθεωρητική την επομένη βουλή. Ήταν ένα έγκλημα. Θα είχαμε νέο σύνταγμα το 2017 ενώ τώρα χάσαμε 4 χρόνια και το νωρίτερο θα είναι 2021.

Επίσης η εξασφάλιση των καταθέσεων θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη θέση.

Τέλος η προσχολική αγωγή είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας διότι αυτό θα μας εξασφαλίσει το μέλλον. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν όλα τις ίδιες ευκαιρίες , την ίδια παιδία και να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, είτε ζουν στην Εκάλη είτε σε κάποιο χωριό της Μάνης. Είναι η αρχή του πολιτισμού μας.

20150117_122357

Το κόμμα σας θα συνεργαζόταν με το νικητή της εκλογικής αναμέτρησης στο σχηματισμό κυβέρνησης και με ποιους όρους;

Το «Ποτάμι» έχει στο γονιδίωμα του την συνεργασία και την σύνθεση απόψεων. Έτσι ξεκίνησε έτσι και αλλιώς και αυτό είναι το ζητούμενο. Το «ποτάμι» θέλει την συνεργασία αλλά έχει και κόκκινες γραμμές που θα πρέπει να αποδεχτεί το πρώτο κόμμα των εκλογών.

Όπως είπα και παραπάνω το ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρέπει να τελειώσει η συζήτηση για επιστροφή στην δραχμή. Επίσης η εξασφάλιση τω ν καταθέσεων των πολιτών θα πρέπει να είναι δεδομένη.

Ακόμα ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα δεχθεί το ποτάμι κομματικούς στρατούς να αναλαμβάνουν διοικητικές θέσεις κατά τα πρότυπα του 4-2-1 της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Τις θέσεις αυτές θα πρέπει να τις αναλάβουν οι άξιοι και οι ικανοί αυτής της χώρας από όποιο χώρο και αν προέρχονται.

Οι δικοί σας προσωπικοί στόχοι και προτεραιότητες, εφόσον εκλεγείτε, ποιοι είναι;

Οι προσωπικοί μου στόχοι σε αυτές τις εκλογές είναι 2:

Πρώτον να πάρει το «ποτάμι» το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ώστε να διαπραγματευτούμε με το πρώτο κόμμα (μια και λόγω εκλογικού νόμου θα έχει τις 50 έδρες) από καλύτερη θέση. Αλλιώς συζητάς με 7% και αλλιώς με 14%.

Δεύτερον θα ήταν ευχής έργον όσοι δεν μας ψηφίσουν τουλάχιστον στα κόμμα τα τους να επιλέξουν νέα πρόσωπα. Είναι βασικό να ανανεωθεί το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας.

Η εκλογική περιφέρεια που έθεσα υποψηφιότητα με το «ποτάμι» είναι μια από τις πιο δύσκολες για αυτό το κίνημα αλλά σε περίπτωση που εκλεγώ θα κάνω αυτό για το οποίο εκλέχθηκα, θα παραμείνω αντιπρόσωπος της περιφέρειας που θα με έχει εκλέξει. Είναι στις θέσεις μας το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή το οποίο το επικροτώ. Χρόνια τώρα και πριν την ύπαρξη του «ποταμίου» δυσφορούσα με τους αιρετούς που ενώ ο ψηφοφόρος τους ψήφιζε π.χ. για περιφερειακούς η δημοτικούς συμβούλους στις επερχόμενες εκλογές δήλωναν παραίτηση για υποψηφιότητα.

Θεωρώ προσβολή στο ψηφοφόρο τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Κύριε Μπακέα, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ πολύ το oloigiaolous.gr

Παναγιώτης Μπακέας

Facebook Page: https://www.facebook.com/bakeas.potami

10924594_944617262236812_2810932544137117352_o

 


1 σχόλιο on Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπακέας: «Είναι βασικό να ανανεωθεί το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.