to-chasmourito-einai-pio-metadotiko-anamesa-stous-neous-anthropous ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθε πως μας προστατεύει το σώμα μας


Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός ή ένα πολυμηχάνημα κατά πολλούς και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να τον κατανοήσει κανείς σε βάθος.

Πολλά πράγματα μας συμβαίνουν που μας φαίνονται από περίεργα ως ανεξήγητα ή ακόμη και ενοχλητικά. Όμως, σε κάθε περίπτωση, η βασική αρχή που διέπει τον ανθρώπινο οργανισμό είναι η προσπάθειά του να επιβιώσει κάτω από όλες τις συνθήκες και να κρατήσει την υπάρχουσα κατάστασή του. Κοινώς, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αγαπά πολύ τις αλλαγές, τα μικρόβια και οτιδήποτε ξένο προσπαθεί να εισέλθει.

Ας κάνουμε μία λίστα με μερικά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους μας, αλλά δεν γνωρίζουμε το γιατί.

Χασμουρητό
Σκοπός είναι η οξυγόνωση του εγκεφάλου σε περίπτωση που έχει «υπερθερμανθεί».

Φτέρνισμα
Συνήθως φτερνιζόμαστε όταν κινδυνέουμε να εισχωρήσουν στην μύτη μας μικρόβια, σκόνη ή άλλα αλλεργιογόνα, τα οποία το σώμα μας προσπαθεί να απομακρύνει.

Τέντωμα
Τεντωνόμαστε το πρωί, προκειμένου να προετοιμάσουμε το σώμα μας για τις απαιτήσεις της ημέρας. Ταυτόχρονα, το τέντωμα “ξυπνάει” τους μυς, αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την διάθεση.

Λόξυγγας
Όταν τρώμε πολύ γρήγορα ή καταπίνουμε μεγάλα κομμάτια φαγητού ενοχλείται το πνευμογαστρικό νεύρο, το οποίο συνδέεται με το στομάχι και το διάφραγμα. Το αποτέλεσμα είναι ο λόξυγγας καθώς αυτό διαστέλλεται.

Βραδινό τράνταγμα
Λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος ξαφνικά πεταγόμαστε ή τρανταζόμαστε με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε στιγμιαία. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει επειδή η αναπνοή μας γίνεται όλο και λιγότερο έντονη, πέφτουν οι παλμοί μας και χαλαρώνουν οι μυς μας. Ο εγκέφαλός μας τότε, ερμηνεύει αυτά τα χαρακτηριστικά ως σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και γι” αυτό μας προειδοποιεί με ένα τράνταγμα.

Ανατριχίλα
Όταν ανατριχιάζουμε εμφανίζονται ανοίγουν οι πόροι στο δέρμα μας. Ο λόγος είναι ότι το σώμα μας προσπαθεί να μειώσει την ζέστη που πάει να φύγει από τους πόρους μας, προκειμένου να διατηρήσει την θερμοκρασία του.

 

OloiGiaOlous (M.M)


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.