Μάθε πως να φτιάχνεις ζουμερό στήθος κοτόπουλου
Η αλήθεια είναι πως το κοτόπουλο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους χειρότερους εχθρούς όσων βρίσκονται σε δίαιτα (ε, μα πόσο βραστό κοτόπουλο αντέχει να φάει πια μία ψυχή;) και ίσως ένας από τους καλύτερους όσων ξέρουν να μαγειρεύουν κρέας με τα σωστά μπαχάρια, τα μυρωδικά και τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος.
Το κρέας του χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, κυρίως το στήθος, γιατί πηγαίνει τόσο σε ελαφριές συνταγές για σαλάτες, σε γέμιση για πίτες αλλά και σε πιο χορταστικές και βαριές συνταγές. Θέλει προσοχή, όμως, γιατί αν δεν ξέρεις πώς να του φερθείς μπορεί να καταλήξεις με ένα στεγνό και άνοστο κομμάτι κρέας.
Υπάρχει, όμως, ένα μυστικό για να πετυχαίνετε ζουμερό και λαχταριστό στήθος κοτόπουλο πάντα! Ας δούμε τα βήματα ένα-ένα:
1. Χτύπα το στήθος με ένα βάζο ή με το ειδικό εργαλείο που μαλακώνει τα κρέατα ώστε να αποκτήσουν όλα τα κομμάτια το ίδιο πάχος.
2. Αλατοπιπέρωσε και από τις δύο μεριές.
3. Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Στο 1′ γύρισέ το και μετά σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμήλωσε λίγο την φωτιά στο 2. Στην συνέχεια, άφησε το κρέας έτσι για 10 λεπτά χωρίς να σηκώσεις το καπάκι.
4. Σβήσε τη φωτιά και άφησε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο το τηγάνι. Το στήθος δεν πρέπει να είναι ροζ στη μέση.
Αυτός είναι ο τρόπος για να βράσει σωστά και στο δικό του ζουμί το κοτόπουλο, κρατώντας όλη του τη νοστιμιά και την γεύση.
Μπορείς φυσικά να προσθέσεις όποιο άλλο μυρωδικό/ μπαχαρικό θέλεις πριν το βάλεις στο τηγάνι.
OloiGiaOlous (M.M)