o-smart-child-facebook ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθε πως να μεγαλώσεις ένα έξυπνο παιδί


Το να μεγαλώσεις ένα παιδί είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει κανείς στη ζωή του, καθώς είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν θα ξέρει πως να ανταποκριθεί ή να χειριστεί. Παρόλο που υπάρχουν βιβλία και σεμινάρια με συμβουλές για τους νέους γονείς, συχνά οι μέθοδοι ανατροφής που προτείνονται έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση. Παρόλα αυτά, ορισμένες εξειδικευμένες έρευνες πάνω σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν τα παιδιά μπορούν να παρέχουν μεγάλη βοήθεια, δίνοντας συμβουλές που ίσως φανούν χρήσιμες.

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε μία νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα που στόχο έχει να καταδείξει πως ένα παιδί με ξεχωριστά χαρίσματα μπορεί να γίνει επιτυχημένο. Η έρευνα ξεκίνησε το 1968 από τον καθηγητή Τζούλιαν Στάνλεϋ, ο οποίος είχε συναντήσει ένα 12χρονο παιδί-θαύμα με το όνομα Τζόζεφ Μπέιτς και εξελίχθηκε από άλλους επιστήμονες με το πέρασμα του χρόνου.

Η καθηγήτρια Camilla Benbow, η οποία συμμετείχε στο πείραμα, έδωσε έμφαση στα 8 πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για να δουν τα παιδιά τους να «ανθίζουν» πνευματικά:

  • Να τους προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες
  • Να στηρίζουν τα παιδιά σε συναισθηματικό αλλά και διανοητικό επίπεδο
  • Να φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις με τους δασκάλους και καθηγητές
  • Να προτρέπουν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν ένα χόμπι με βάση τα ενδιαφέροντά τους
  • Να επιβραβεύουν την προσπάθεια και όχι τις ικανότητές τους
  • Να τα προτρέπουν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν ρίσκα όσον αφορά τη μόρφωσή τους
  • Να μην χρησιμοποιούν φράσεις όπως «χαρισματικός» ή «εξαιρετικά ευφυής» για να περιγράψουν τα παιδιά τους
  • Να τεστάρουν τις ικανότητές τους

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.