i-anakalupsi-tou-aiwna-pws-tha-psiseis-to-teleio-mpifteki.w_l ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μάθε πως να ψήνεις τέλεια μπιφτέκια


Για να καταφέρεις να ψήσεις τα ΤΕΛΕΙΑ μπιφτέκια χρειάζεται να προσέξεις κάτι πολύ βασικό πριν καν φτάσει η ώρα να ανάψεις τον φούρνο ή το γκριλ. Όταν πλάσεις τα μπιφτέκια θα πρέπει να τα βάλεις αμέσως στο ψυγείο για 3 βασικούς λόγους.

Σταθερότητα

Τα μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά είναι ευαίσθητα καθώς όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τους τόσο πιο γρήγορα μαλακώνει το λίπος που περιέχουν με αποτέλεσμα να διαλύεται το σχήμα τους. Αν θέλεις να μην λιώσουν πάνω στην γκριλιέρα φρόντισε να τα βάλεις αμέσως στο ψυγείο μέχρι να ζεσταθεί το γκριλ.

Υγρασία

Η υγρασία του κιμά παίζει σημαντικό ρόλο στο ψήσιμο (και στο πόσο αφράτα είναι τα μπιφτέκια σου) γιατί όσο το μπιφτέκι είναι πάνω στη φωτιά η υγρασία στην περιφέρειά του εξατμίζεται πρώτη. Όταν λοιπόν ετοιμάζεσαι να ψήσεις μπιφτέκια που έχουν θερμοκρασία δωματίου υπάρχει πολύ περισσότερο νερό στην επιφάνειά τους για να εξατμιστεί κάτι που μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ψησίματος αλλά και να καταλήξεις με στεγνό μπιφτέκι.

Ασφάλεια

Όπως ξέρεις τα ωμά κρέατα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο για να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηρίων. Αν σκεφτείς, μάλιστα, ότι ο κιμάς περιέχει περισσότερο αέρα από ότι οι μπριζόλες πράγμα που αυξάνει πιο γρήγορα τη θερμοκρασία του (όπως είπαμε νωρίτερα) τότε όσο περισσότερο αφήνεις εκτός ψυγείου τα μπιφτέκια σου αυξάνεις τις πιθανότητες να παρουσιαστούν βακτήρια.

OloiGiaOlous (M.M) 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.