bananas ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μάθετε πως να κρατάτε τις μπανάνες σας φρέσκες


Ωραίες οι μπανάνες αλλά δυστυχώς μαυρίζουν τόσο γρήγορα που πρέπει είτε να τις καταναλώνεις γρήγορα, είτε να ψωνίζεις συνέχεια μικρές ποσότητες.

Βέβαια, άλλο το μαυρίζουν και άλλο το μαλακώνουν. Οπότε, προσοχή. Το ότι αρχικά μαυρίζουν δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Συνήθως, από την στιγμή που θα μαυρίσουν κρατάνε άλλες 2 μέρες κατά μέσο όρο.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα κόλπο που καθυστερεί την διαδικασία ωρίμανσης, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Το μυστικό είναι να μην αφήσεις τις μπανάνες να «βγάλουν» από το κοτσάνι τους ένα φυσικό αέριο, το οποίο ονομάζεται αιθυλένιο και είναι εκείνο που ευθύνεται για την ωρίμανση του φρούτου.

Λίγη διάφανη μεμβράνη τυλιγμένη στο σωστό σημείο και οι μπανάνες σας θα διατηρούνται για περισσότερες ημέρες φρέσκες.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.