Μάθετε πως να κρατάτε τις μπανάνες σας φρέσκες
Ωραίες οι μπανάνες αλλά δυστυχώς μαυρίζουν τόσο γρήγορα που πρέπει είτε να τις καταναλώνεις γρήγορα, είτε να ψωνίζεις συνέχεια μικρές ποσότητες.
Βέβαια, άλλο το μαυρίζουν και άλλο το μαλακώνουν. Οπότε, προσοχή. Το ότι αρχικά μαυρίζουν δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Συνήθως, από την στιγμή που θα μαυρίσουν κρατάνε άλλες 2 μέρες κατά μέσο όρο.
Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα κόλπο που καθυστερεί την διαδικασία ωρίμανσης, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Το μυστικό είναι να μην αφήσεις τις μπανάνες να «βγάλουν» από το κοτσάνι τους ένα φυσικό αέριο, το οποίο ονομάζεται αιθυλένιο και είναι εκείνο που ευθύνεται για την ωρίμανση του φρούτου.
Λίγη διάφανη μεμβράνη τυλιγμένη στο σωστό σημείο και οι μπανάνες σας θα διατηρούνται για περισσότερες ημέρες φρέσκες.