1942320 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Peter Joseph, ιδρυτής του παγκόσμιου κινήματος Zeitgeist οραματίζεται έναν (πολύ) καλύτερο κόσμο – Συνέντευξη


Ο Peter Joseph είναι ο ιδρυτής του παγκόσμιου κινήματος Zeitgeist, με εκατομμύρια οπαδούς και μέλη σε όλο τον πλανήτη, πολίτες οι οποίοι επηρεασμένοι από την ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ, μοιράστηκαν τελικά το όραμά του για έναν καλύτερο κόσμο βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με εργαλεία την επιστήμη και επαναξιολόγησης της πολιτικής και την οικονομίας, με στόχο να τοποθετείται ο λαός στο επίκεντρο, και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Μελετώντας την εξέλιξη της ιστορίας και της οικονομικής επιστήμης, ο Peter Joseph καταδεικνύει με τις ταινίες του ότι ένας άλλος κόσμος, χωρίς αδικία, ανισότητα και ανθρώπινο πόνο είναι εφικτός και ότι η χρονική συγκυρία που η ανθρωπότητα θα πρέπει να καθορίσει το μονοπάτι της είναι το σήμερα, εξαιτίας της ανάπτυξης της τεχνολογίας που θα μπορούσε να επιτρέψει την ευζωία για όλους, και όχι μόνο για τους θιασώστες και εκφραστές των ισχυρών κέντρων αποφάσεων.

Καταγγέλοντας την «παράνοια» του τρόπου λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος από τα θεμέλια του, ο αμερικάνος διανοητής μας καλεί να επαναθεωρήσουμε ολιστικά την κοινωνία μας και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα εποχή στην ιστορία του είδους μας, βασισμένη στα επιτεύγματα της επιστήμης και στις καθολικές πανανθρώπινες αξίες.

Ο Peter Joseph βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του 8ου εορτασμού της «Z Day», μιας εκδήλωσης των μελών του κινήματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη του κόσμου και που διοργανώθηκε φέτος από το ελληνικό παράρτημα.

Το zougla.gr είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του που περιστράφηκε και γύρω από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Δείτε τη συνέντευξη:

Πηγή: zougla.gr


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.