vasilis alexandris ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βασίλης Αλεξανδρής νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


Πανηγυρική ήταν η νίκη του Βασίλη Αλεξανδρή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος και αναδείχθηκε νέος πρόεδρος για την επόμενη τετραετία με ποσοστό 70,67% (5.755 ψήφους).

Την ίδια ώρα, ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 ψήφους). Στη σημερινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του ΔΣΑ επί 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 9.065 δικηγόροι. Η αποχή των δικηγόρων ανήλθε στο 57,78% (συμμετοχή 42,22%).

Στον α” γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στον ΔΣΑ ο Βασίλης Αλεξανδρής είχε λάβει ποσοστό 34,76% (3.906 ψήφοι) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος είχε λάβει ποσοστό 23,14% (2.600 ψήφοι). Ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επισήμανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό, αλλά το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε:

«Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Είναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή. Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστούν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Την απόφαση αυτή θέλουμε να την πάρουμε και να την υλοποιήσουμε όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλειά μας. Θέλουμε και μπορούμε από αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης».

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι η ετυμηγορία των δικηγόρων είναι σεβαστή και το αποτέλεσμα είναι απόρροια λαθών. Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε: «Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.

Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι” αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ” εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά. Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε -εγώ και οι συνεργάτες μου- παρόντες και στη νέα εποχή».

Στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ, το 2011, είχαν ψηφίσει 8.313 δικηγόροι (συμμετοχή 38,89 %) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ανατρέποντας τα αποτελέσματα του α” γύρου, είχε λάβει ποσοστό 50,89% (3.738 σταυρούς) και ο τότε αντίπαλός του Δημήτρης Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 49,11% (3.607 σταυρούς).


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.