online-dating ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Οι «πικρές» αλήθειες γύρω από το online dating


Μπορεί σε όλον τον κόσμο οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω των social media να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και πολλοί να είναι εκείνοι που υποστηρίζουν αυτόν τον τρόπο γνωριμιών, που γλιτώνει από διάφορες αγκυλώσεις των πρώτων ραντεβού. Ωστόσο, ακόμη κι αυτός ο σύγχρονος τρόπος του να γνωρίσει κανείς τον/ την σύντροφο του φαίνεται ότι έχει και τα τρωτά του σημεία και φυσικά τις απογοητεύσεις του. Σύμφωνα με στατιστικές και έρευνες που έχουν γίνει σε όλον τον κόσμο και κυρίως σε χώρες όπου ανθεί το online dating, όπως η Βρετανία και η Γαλλία, παρατηρούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα μετά τις πρώτες συναντήσεις ή τα πρώτα μηνύματα γνωριμίας, τα οποία μοιάζουν πολύ με αυτά που αντιμετωπίζουν όσοι αναζητούν ακόμη μόνιμο σύντροφο ή έστω μία καλή ευκαιρία για να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο.

1. Πολλά μηνύματα, λίγες συναντήσεις

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015, προέκυψε ότι οι περισσότεροι χρήστες κάποιας διαδικτυακής εφαρμογής για γνωριμίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ανταλλάξουν δεκάδες ίσως και χιλιάδες μηνύματα με κάποιο πρόσωπο που γνώρισαν και τους ενδιέφερε, αλλά… Η γνωριμία συνήθως «σκόνταφτε» στη διστακτικότητα του να προχωρήσουν – επιτέλους – σε ένα πρώτο ραντεβού. Βάσει της έρευνας, το 1/3 των ανθρώπων αυτών είτε δεν είχε συναντηθεί ποτέ με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του, είτε είχε προχωρήσει σε λίγα ραντεβού και μετά είχε προσπαθήσει να διατηρήσει τη σχέση μέσω της… εφαρμογής και μόνο. Δηλαδή, ανταλλάσοντας κυρίως μηνύματα!

2. Το online dating και το στίγμα που επισύρει

Κατά την ίδια έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό μεγάλου site γνωριμιών, προέκυψε ότι παρά το καλό marketing και τις διαφημίζεις που τονίζουν τα οφέλη των ραντεβού μέσα από κάποια προστατευμένη πλατφόρμα, το online dating φέρει ακόμη βαρύ στίγμα, σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις του κοινωνικού κύκλου. Συγκεκριμένα ένα 23% των ενήλικων αμερικανών θεωρεί απελπισμένους τους ανθρώπους που αναζητούν σύντροφο μέσω του διαδικτύου. Το χειρότερο; Ένα 16% των ατόμων που είναι εγγεγραμμένα σε τέτοιου είδους εφαρμογές παραδέχονται ότι είναι απελπισμένα αναφορικά με την εξέλιξη της προσωπικής τους ζωής.

3. Μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό

…αυτό το πάρε – δώσε με τα μηνύματα και του να γνωρίζει ο ένας τον άλλο γραπτώς, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να αντέξει. Σύμφωνα με έρευνα του 2014 σε δείγμα 2000 Βρετανών όλο αυτό το μπορεί να πάρει ένα εξάμηνο και γι’ αυτό ευθύνονται και πάλι τα στατιστικά και η άνεση που προσφέρει το online dating. Μιλώντας με αριθμούς κάθε ένας ή μία από όσους συμμετείχαν στην έρευνα αποκάλυψαν ότι μιλούσαν με περίπου 4 ανθρώπους συγχρόνως – γι’ αυτό και άργησαν να καταλήξουν στο με ποιόν θα βγουν ραντεβού – ενώ είχαν στο ενεργητικό τους, τουλάχιστον δύο πολύ αποτυχημένες γνωριμίες και δύο σχέσεις που δεν είχαν αίσια έκβαση… Κοινώς, παίζει κανείς με τις πιθανότητες και φυσικά με τους πιθανούς και αόρατους αντιπάλους του σε μία τέτοια ιστορία.

4. Αναζητούνται πρόσωπα που μας μοιάζουν

Ποιος είπε ότι τα αντίθετα έλκονται; Βάσει των στατιστικών μεγάλου site γνωριμιών των ΗΠΑ – και μετά από περίπου 1 εκ. «ταιριάσματα» αποδείχθηκε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα αναζητούσαν ανθρώπους με απολύτως κοινά ενδιαφέροντα, ίδιας εθνικότητας και θρησκείας, παρόμοιου εισοδήματος και σχετικά κοντινών πολιτικών πεποιθήσεων. Καμία έκπληξη, καμία πραγματική μίξη, κανένα ρίσκο, όπως θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή. Εφ’ όσον σε τέτοιου είδους εφαρμογές μπορούν όλα να είναι προστατευμένα και ελεγχόμενα, κανείς δεν έχει όρεξη για λίγη περιπέτεια παραπάνω, ακόμη κι αν αυτή είναι να μας αρέσει διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα.

5. Και καμία έκπληξη

Ένα 69% των χρηστών σελίδων γνωριμιών παραδέχεται ότι πριν από το πρώτο ραντεβού έχει προχωρήσει σε εξονυχιστική έρευνα για τον άνθρωπο με τον οποίο θα συναντηθεί. Ναι, ζούμε σε ύποπτους και πονηρούς καιρούς, αλλά τι νόημα έχει να ξέρεις σχεδόν τα πάντα για τον άλλο πριν ακόμη συναντηθείτε; Αυτή ακριβώς η πλήξη, ωστόσο, αναφέρεται και ως η κορυφαία αιτία που κάποιο πρώτο ραντεβού δεν οδηγήθηκε σε δεύτερο ή που κάποια σχέση έληξε μετά από λίγους μήνες. Το στοιχείο της έκπληξης είτε στο διαδίκτυο είτε στην πραγματική ζωή, είτε αρέσει είτε όχι, πάντα θα τροφοδοτεί τα «προσεχώς» μιας σχέσης.

 

Πηγή: lifo.gr


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.