easy writer splash sketo_cr ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Πώς να εκδώσεις το βιβλίο σου με λίγα κλικ


Μια φορά κι έναν καιρό, πριν την εποχή καινοτόμων υπηρεσιών όπως η easywriter.gr, αν είχες την έμπνευση και τη διάθεση να γράψεις ένα βιβλίο – αν δεν ήθελες να το καταχωνιάσεις ντροπιασμένος σε κάποιο συρτάρι – το τύπωνες με το αζημίωτο (ή, ακόμη παλιότερα, στο δακτυλογραφούσαν!) και ξεκινούσες τις αλλεπάλληλες επισκέψεις σε εκδοτικούς οίκους. Παρότι η παλιά αυτή προσέγγιση είχε κάτι το γραφικό και ρομαντικό, με τον φτωχό συγγραφέα που χτυπάει την πόρτα του μεγαλοεκδότη και παραδίδει το κιτρινισμένο αντίτυπό του, σπανίως ήταν αποτελεσματική και συχνότερα απέβαινε μοιραία για τα νεύρα του δύσμοιρου δημιουργού.

Τώρα πια, όπου όλα κινούνται σε γρήγορους, άμεσους ψηφιακούς ρυθμούς, η ανάγκη της αργόσυρτης και επίμεμπτης κρίσης κι έγκρισης των εκδοτικών οίκων έχει παρέλθει. Παγκοσμίως, τα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία ρέπουν προς το ηλεκτρονικό βιβλίο και προτρέπουν κάθε συγγραφέα να διαθέσει το έργο του στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό αφήνοντας τον τελικό ενδιαφερόμενο (δηλ. τον αναγνώστη) να αποφασίσει αν θα τους τιμήσει ή θα τους ρίξει στα Τάρταρα των πωλήσεων.  Η Amazon ανακοίνωσε πέρισυ ότι οι πωλήσεις της σε ηλεκτρονικά βιβλία ξεπέρασαν για πρώτη φορά της πωλήσεις του συμβατικού βιβλίου, και τούτο οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην πληθώρα έργων πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων που ανέβηκαν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της και διατέθηκαν κατά εκατομμύρια!

Στην Ελλάδα το κενό μιας παρόμοιας υπηρεσίας έρχεται να καλύψει η νεοσύστατη πλατφόρμα αυτοέκδοσης easywriter.gr μια εταιρεία «νέα, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους, με αγάπη κι ενσυναίσθηση για το βιβλίο και τον πνευματικό δημιουργό», όπως μας λέει ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, Νικόλαος Κιάκης.  Επισκεπτόμενοι το λιτό, όμορφο site, διαπιστώσαμε πόσο εύκολη φαντάζει η διαδικασία αυτοέκδοσης ακολουθώντας βήμα-βήμα τους κατατοπιστικούς οδηγούς της πλατφόρμας. Αφού ανεβάσει κανείς το βιβλίο του, οι διαχειριστές το δημοσιεύουν και είναι έτοιμο προς διάθεση!

«Καθώς δεν είμαστε εκδοτικός οίκος, αλλά μια εύχρηστη πλατφόρμα αυτοέκδοσης, παρέχουμε στο συγγραφέα τα εργαλεία να διαθέσει το έργο του χωρίς να δεσμεύουμε τα πνευματικά δικαιώματα και μάλιστα είμαστε δίπλα του, παρέχοντάς του προαιρετικές βελτιωτικές υπηρεσίες, ώστε να κάνει το βιβλίο του πιο ελκυστικό ή ακόμη και να αυξήσει την πιθανότητα επαγγελματικών προτάσεων!» εξηγεί ο κ. Κιάκης. Πράγματι, το site φαίνεται να παρέχει δυνατότητα για δημιουργία εξωφύλλου, σελιδοποίηση, επιμέλεια κι όλες εκείνες τις διαδικασίες που προηγούνται της έκδοσης οποιουδήποτε, συμβατικού ή μη, βιβλίου.

Κατεβάζοντας μερικά βιβλία, διαπιστώνουμε ότι μπορεί κανείς να βρει αληθινά λογοτεχνικά διαμαντάκια, αν έχει το αναγνωστικό δαιμόνιο μέσα του και μάλιστα μερικά από αυτά δωρεάν! Για τον συγγραφέα, πρόκειται για μια εξωστρεφή διέξοδο, ενώ για στον αναγνώστη προσφέρει εναλλακτικές επιλογές, στις οποίες δεν θα είχε πρόσβαση αν περιοριζόταν στους mainstream εκδοτικούς.

Φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε ένα “forum” νέων δημιουργών, η easywriter.gr παρέχει τη δυνατότητα κριτικής και άποψης επί των βιβλίων κι εμείς, από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε την επιτυχία του εγχειρήματος, σε μια χώρα που δίνει ελάχιστες ευκαιρίες στους δημιουργούς. Αν έχετε λοιπόν κάποιο έργο που «σκονίζεται» στον σκληρό σας, μη διστάζετε! Γίνετε συγγραφείς στο «βιβλιοπωλείο των συγγραφέων».


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.